5 tehokeinoa – näin pidät mielesi positiivisena myös vastamäessä!

Esimerkiksi huonojen uutisten kuuleminen voi vaikuttaa psyykeeseen monilla tavoin. Voit kuitenkin opetella katsomaan elämää myös positiiviselta kantilta huononkin päivän keskellä.

Positiivista psykologiaa Harvardin yliopistossa opiskellut Shawn Anchor kertoo, että tutkimuksissa on löydetty voimakas yhteys ihmisen ajattelutavan, sosiaalisten suhteiden sekä hyvinvoinnin välillä.

Mies on myös kirjoittanut The Happiness Advantage -nimisen kirjan, jossa hän neuvoo esimerkiksi vakavista sairauksista kärsiville positiivisempaa elämänkatsomusmallia. Anchorin neuvoja voi kuitenkin hyödyntää kuka tahansa!

Shawn Anchorin tehokeinot positiiviseen elämänkatsomukseen:

Lähetä positiivinen sähköpostiviesti

Kun avaat sähköpostisi ensimmäisen kerran päivän aikana, käytä ensimmäiset pari minuuttia iloisen viestin lähettämiseen jollekin sinulle tärkeälle henkilölle. Harvardin yliopiston tutkimusten mukaan onnellisuuden ja sosiaalisten kanssakäymisten välillä on todella voimaa.

Hymy tarttuu

Yli 11 000 sairaalatyöntekijää käsittänyt tutkimus paljastaa, että hymyily tai katsekontaktin luominen jopa todella kaukaa kohotti potilaiden tyytyväisyyttä saamaansa palveluun sekä työntekijöiden viihtyvyyttä työpaikallaan. Positiiviset eleet tarttuvat!

Sano kiitos

Ota alkavassa kuussa tavoitteeksi ajatella ennen nukkumaanmenoasi kolmea asiaa, joista voit olla kiitollinen. Myös tätä asiaa on tutkittu Harvardissa, ja kuukauden ajan positiivisia ja kiitollisia asioita iltaisin ajatelleet pystyivät pitämään positiivisen mielialan yllä vielä kuusi kuukautta kokeen lopun jälkeenkin.

Älä unohda positiivisia kokemuksiasi

Uhraa ajastasi päivittäin noin kaksi minuuttia kirjoittaaksesi ylös yksityiskohdat jostakin vuorokauden aikana sattuneesta positiivisesta kokemuksesta. Päivän kohokohdan kynäily paperille on todella tehokasta, sillä se voi jopa tuplata positiivisen kokemuksen tunteen.

Meditoi

Pidä päivittäin pieni tauko askareista ja keskity hengittelemään syvään sisään sekä ulos. Toimimalla näin annat aivoillesi harjoitusta keskittyä vain yhteen asiaan kerrallaan, sillä tutkimusten mukaan monia asioita samaan aikaan ajattelevat aivot ovat huomattavasti stressaantuneemmat. Jo pieni mielen tyhjennys päivässä auttaa saavuttamaan positiivisempia tuntemuksia!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja