Mainos

5 perussääntöä: Nämä tulee tietää, jos haaveilet litteästä vatsasta

Jokaisen litteästä vatsasta unelmoivan kannattaa tietää seuraavat totuudet vyötärölle kertyvän vatsarasvan takaa. 

Useat naiset, jotka ryhtyvät pudottamaan painoaan, asettavat tavoitteeksi vatsan litistymisen. Tästä tavoitteesta huolimatta moni sortuu virheisiin, jotka hidastavat, tai pahimmassa tapauksessa jopa estävät tavoitteen saavuttamisen.

Joten ennen kuin ryhdyt noudattamaan missiota litteästä vatsasta, tässä muutamia asioita, jotka sinun tulisi ehdottomasti tietää.

1. Geenit näyttelevät suurta roolia

Vuonna 2013 tehdyn tutkimuksen mukaan saatamme kantaa jopa viittä eri geeniä, jotka kaikki saavat rasvan kerääntymään juuri vatsan ympärille. Joskus on siis vain pakko hyväksyä, että toisille vatsalihasten esiintuominen on vaikeampaa kuin toisille. 

Ennen kuin heität tavoitteesi kaivoon, on kuitenkin tärkeää muistaa, että geenit luovat ainoastaan raamit, mutta elämäntavat näyttelevät pääosaa.

2. Lihakset auttavat saamaan tuloksia

Lihakset auttavat vatsarasvaasi katoamaan, sillä mitä lihaksikkaampi vartalosi on, sitä paremmin aineenvaihduntasi toimii. Lihakset vaikuttavat positiivisesti myös insuliiniherkkyyteen. 

Saman asian puolesta puhuu myös Harvard School of Public Healthin vuonna 2015 tekemä tutkimus, jossa lihaskuntoharjoittelun todettiin vähentävän vatsarasvaa paremmin kuin aerobisen liikunnan. Jos haluat vatsarasvasta eroon, lihaskuntotreenejä kannattaa sijoittaa kalenteriin kolmesta neljään kappaletta viikossa.

3. Kiinnitä huomiota ruoan laatuun

Vaikka saisit jo nyt ruokavaliostasi oikean määrän hiilihydraatteja ja proteiinia, ne olisi äärimmäisen tärkeää saada oikeista lähteistä. Monet prosessoidut ruoat sisältävät vain vähän kuitua, mutta runsaasti lisäaineita, jotka voivat kerryttää vatsarasvaasi ja saada hormonitoimintasi sekaisin. 

Syömällä laadukkaita elintarvikkeita, kuten hedelmiä, vihanneksia ja täysjyvätuotteita, annat elimistöllesi välttämättömiä vitamiineja, mineraaleja ja antioksidantteja. Nämä auttavat sekä jaksamaan että pitämään vatsarasvan poissa. 

4. Tarkista stressitasosi

Jatkuvasti koholla oleva kortisoli ei vain edistä rasvan kerääntymistä, se lähettää sen suoraan vatsaasi. Kannattaa muistaa, että kortisolihormonia erittyy niin henkisestä kuin fyysisestäkin stressistä.

Vatsarasva voi siis istua tiukassa niin työstressin, liiallisen treenaamisen kuin unen puutteenkin vuoksi. Muista siis nukkua riittävästi ja pidä lepopäiviä rankkojen treeniviikkojen lomassa. Pienetkin hengähdystauot kiireisen päivän aikana auttavat laskemaan stressitasoasi.

5. Se merkitsee enemmän kuin luulet

Washingtonin lääketieteellisessä yliopistossa tehdyssä tutkimuksessa tultiin siihen tulokseen. että niillä ihmisillä, joilla on paljon rasvaa vyötäröllään, on suurentunut riski sairastua sydänsairauksiin ja kakkostyypin diabetekseen.

Vaikka olisit normaalipainoinen, saatat silti kärsiä tärkeiden elinten ympärille kertyneestä vatsarasvasta.

Video: Oletko jo kokeillut näitä versioita tutusta liikkeestä?


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.