5 keinoa – näin laihdut vielä kesäkuntoon

Sorruitko sittenkin, vaikka lupasit pysyä tiukkana tällä kertaa? Laihduttaminen ei kuitenkaan ole kerrasta kiinni, vaan se on suurien linjojen seurausta – lue vinkit, joiden avulla pääset jälleen irti herkuttelusta ja pysyt tiukkana. Näillä vinkeillä ehdit vielä kesäkuntoon.

1. Varaudu ennalta

Juhliiko ystäväsi syntymäpäiviään ensi viikonloppuna, jonka vuoksi et tietenkään voi aloittaa laihdutuskuuriasi vielä? Höpöhöpö – yhden illan muutama herkku ei vaikuta siihen, kuinka hyvin syöt muina päivinä – ja todellisuudessa arjen oikeat valinnat ovat huomattavasti tärkeämpiä kuin muutama juhlapäivä silloin tällöin.

Varaudu siis ennalta siihen, että todennäköisesti et pysy tiukalla linjalla juhlissa – anna itsellesi lupa herkutteluun, mutta älä liioittele. Yksi kakkupala riittä, ei sinun tarvitse syödä koko kakkua!

2. Aloita uudestaan, mutta yksinkertaisemmin

Mihin laihdutuskuurisi viimeksi tyssäsi? Usein se johtuu siitä, että yrität muuttaa koko elämäsi kerralla ja teet liian monta pyhää lupausta: jos päätät muuttaa yhden tai korkeintaan kaksi asiaa kerralla, on sinun helpompaa pysyä päätöksessäsi. Kun tämä yksi päätös pitää vuorenvarmasti, voit siirtyä seuraavaan.

3. Suunnittele

Itsekurin pitäminen on vaikeampaa, jos ajaudut herkkujen äärelle: Välttele niitä siis keinolla millä hyvänsä.

Kierrä karkkihyllyt ja pizzeriat kaukaa, äläkä kiinnitä himojesi kohteisiin mitään huomiota. Jos tiedät, että paikassa, jossa yleensä teet ruokaostokset on sinua houkuttava kahvila, vaihda ruokakauppaa.

4. Kouluta itseäsi pois herkuista

Jos mielesi tekee herkkuja, ajattele jotain muuta ihanaa: vaikkapa käsihierontaa, pedikyyriä tai reipasta kävelylenkkiä. On muitakin tapoja hemmotella itseään kuin ruoka.

Muista myös se yksinkertaisiin ja laihduttamisen vaikein osuus: ei-sana. Jos koulutat itseäsi säännöllisesti kieltäytymään muiden tarjoamista herkuista ja valitsemaan pöydästä sinulle terveellisimmät vaihtoehdot, se on kohta automaattista.

5. Älä vaadi itseltäsi liikoja jatkossakaan

Herkuttelu ja hyvä ruoka kuuluvat arkeen ja juhlaan, joten siksi liian tiukat dieetit eivät vain onnistu. Pysy lujana, mutta salli itsellesi vaikka yksi herkkupäivä viikossa. Sinun on helpompaa kieltäytyä suklaamuffinsista tiistaina, jos tiedät perjantaina saavasi sellaisen mikäli haluat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja