5 helppoa keinoa: Näin saat rahaa säästöön!

Säästämisen ei tarvitse olla aina vaikeaa. Ota oppia näistä keinoista ja säästötilisi kiittää.

Sinun ei tarvitse merkitä jokaista ostoasi Excel-taulukkoon. Riittää kun mietit rahankäyttöäsi vähän tarkemmin. Se onnistuu vaivattomasti näin:

1. Tilaa netistä

Samat tuotteet voivat olla nettikaupassa huomattavasti halvempia kuin myymälässä. Käytä apunasi netin vertailu- ja kilpailutuspalveluita.

2. Laita sentit säästöpossuun

Miellämme säästöpossun lasten säästökeinoksi, mutta siitä voi olla hyötyä aikuisellekin. Laita possuun vaihtorahat, jotka kuluttaisit muuten kahvilassa. Kun possu on täynnä, kiikuta rahat säästötilillesi.

3. Tienaa enemmän

Jos olet tehnyt työsi hyvin ja pystyt osoittamaan sen pomollesi, voi olla aika pyytää palkankorotusta. Valmistaudu neuvotteluihin niin perusteellisesti, ettei pomollesi jää muuta mahdollisuutta kuin myöntää korotus. Jos pyyntösi kuitenkin kaikuu kuuroille korville, vaadi saada tietää, miksi et ansaitse korotusta ja milloin pomosi mielestä olisi oikea aika uudelle neuvottelulle.

4. Käytä säästötiliä

Avaa pankissa korkeakorkoinen säästötili, jonne laitat joka kuukausi tietyn summan palkastasi. Säästit sitten autoon tai asuntoon, näin saavutat päämääräsi nopeammin kuin luulitkaan.

5. Älä tuijota merkkejä

Ruokakaupan oman merkin tuotteet ovat usein aivan yhtä hyviä kuin kalliimman merkin tuotteet. Myös apteekissa kannattaa olla tarkkana. Vertaile hintoja ja tuoteluetteloita, äläkä juokse sokeasti merkkituotteen perässä.

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja