5.6.2003 Feta-lammasjauhelihapihvit

500g karitsan- tai naudan jauhelihaa
1 sipuli
5 - 7 vihreää tai mustaa oliivia
1 dl kivennäisvettä tai olutta
1 rkl tuoretta silputtua oreganoa
1/2 - 1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2-3 valkosipulinkynttä silputtuna

fetajuustokuutioita

1. Silppua sipuli ja pehmitä sitä hetki pannulla tai mikrossa. Poista oliiveista kivet, jos ne ovat kivellisiä. Silppua oliivit.
2. Sekoita kaikki aineet tasaiseksi taikinaksi. Jaa 4-6 osaan ja painele isoiksi pihveiksi. Jaa fetakuutiot (jos ne ovat kovin isoja, leikkaa pienemmiksi) pihvien keskelle. Käännä pihvit kaksinkerroin ja painele ne varovasti litteämmiksi.
3. Paahda pihvit pannulla tai grillaa grillissä keskilämmöllä 3-4 minuuttia kummaltakin puolelta, kääntele useampaan otteeseen, etteivät pihvit pala.
4. Tarjoa pihvien lisukkeeksi grillattuja kasviksia ja/tai grilli- tai uuniperunoita, salaattia ja kastikkeeksi kevyttä tuorejuustoa, esim. tomaatti-oliivi-, tomattibasilika-, chili- tai muullatavoin maustettua tuorejuustoa.

Kietaise pistellyt uuniperunat folioon ja kypsennä ne miedolla hiilloksella, tai kypsennä hyvin miedolla hiilloksella ilman foliota. Grillissä perunat kypsyvät 40-60 minuutissa. Uunissa 225 asteessa uuniperunat kypsyvät kokonaisina noin tunnissa ja puolikkaina 30-40 minuutissa. Nosta perunat haarukalla pisteltyinä suoraan ritilän päälle, silloin kuoresta tulee rapea.


Lue myös:

    Uusimmat