Mainos

45 minuuttia: Miten Musta Barbaari suhtautuu Lakupekka-logoon?

Lakupekka-logo poistettiin makeisista yli viisi vuotta sitten – miten siihen reagoi Stadin revityimmäksi lakuksi itseään kutsuva Musta Barbaari?

Mustan Barbaarin nettivideo "Salil eka, salil vika" julkaistiin YouTubessa elokuun lopussa. Ensimmäisen vuorokauden aikana sitä oli katsottu yli satatuhatta kertaa ja video kerää edelleen valtavia katsojamääriä. Mustan Barbaarin kappaleen esittää parikymppinen helsinkiläinen James Nikander, mutta Barbaari-ilmiön takana on myös kolme muuta miestä. Nikanderin mentorina on toiminut pitkän linjan tekijä Ruudolf eli Rudy Kulmala.

Nettiin ilmestyi ennen musiikkivideoita viisi tarinaa otsikolla "Taru painojen herrasta". Nämä videot ohjasi ja editoi Eino Manner. Videoilla esiintyy myös Pastoreissa esiintyvä Iyouseseyas Belayneh, joka esiintyy Barbaarin kanssa nimellä Prinssi Jusuf.

Mannerin, Nikanderin ja Belaynehin tarkoituksena oli tehdä provosoivaa huumoria. Kaikissa Mustan Barbaarin videoissa leikitellään ennakkoluuloilla ja käytetään neekeri-sanaa. Riittikö kolmikon huumorintaju tilanteessa jossa 45 minuuttia -ohjelman toimittaja paljasti lakupekka-paitansa?

Musta Barbaari kertoo illan 45 minuuttia -ohjelmassa, millaista rasismia Suomessa voi kohdata myös Suomessa syntynyt ja kasvanut ihminen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.