40 vuotta täyttävä Elastinen MTV Uutisten erikoishaastattelussa: "Kaikista suurin syy siihen, että olen jaksanut jatkaa…"

5:14
Katso videolta Rap-tähden erikoishaastattelu.

Rap-artisti Elastinen juhlii 40-vuotissyntymäpäiviään sunnuntaina 18. huhtikuuta.

Yli 20 vuoden uran muusikkona tehnyt artisti Elastinen eli oikealta nimeltään Kimmo Laiho viettää tänään 40-vuotissyntymäpäiviään. Mies kertoo MTV uutisten erikoishaastattelussa nuoruusvuosistaan, urastaan, sekä tulevaisuuden haaveistaan saavutettuaan keski-iän.

Elastinen aloitti tekemään musiikkia lukiossa yhdessä Iso-H:n eli Carl Henrik Rosenbergin kanssa.

Miesten Fintelligens-yhtye nousi suureen suosioon 90-luvun lopulla ja 2000-luvun alussa. Elastinen kertoo olleensa yläasteella ja lukiossa lyhyt ja ujo poika, joka jäi vähän taka-alalle.

– Olin aina vähän sellainen taustahahmo. En ole ollut koulukiusattuna, mutta en myöskään kiusaajana. Ehkä siinä, jos joku omatuntoa soimaa, niin sellainen tausta, etten myöskään ole ollut aina puolustajana. Se olisi kaikkien duunia puuttua sellaiseen, mies kertoo.

"Toivoisin, että osaan opettaa omat lapset niin, että he uskaltavat kertoa omat mokansa"

Elastisen vanhemmat kannustivat nuorta poikaa musiikin ja urheilun pariin. Keskimmäinen lapsi välttyi teini-iässä isommilta murrosiän kriiseiltä.

– Broidilla ja siskolla oli niin pahat murrosiät, että näytin perheen silmissä, että raidaan vaan. Oli vahva oma ystäväverkosto ja sain suuren luottamuksen himasta siihen, että saan mennä ja tulla rauhassa.

Nyt kahden lapsen isänä, hän toivoisi samaa luottamusta myös omille lapsilleen.

– Toivoisin, että osaan opettaa omat lapset niin, että he uskaltavat kertoa omat mokansa.

Menestyksen salaisuus?

MTV Uutiset kävi haastattelemassa Elastista tämän Rähinä Records -studiolla, joka on perustettu yli 20 vuotta sitten. Mies on pystynyt luomaan vaikuttavan musiikkiuran vuosien saatossa, jonka kasvua hän odottaa edelleen. Menestyksen takaa löytyy miehen kokonaisvaltainen elämäntapa muusikkona.

– Kaikista suurin syy siihen, että olen jaksanut jatkaa, on se sama puuhastelu ja tekeminen. Se sisältö löytyy siitä tekemisestä. Tykkään siitä. Jaksan tulla tännekin (studiolle) joka päivä koklaa, vaikka mitään ei syntyisi. Asian äärellä oleminen on minulle ollut elämän sisältö pitkään. Jos minulla on vapaapäivä teen musaa.

Videolla Elastinen kertoo, mitä hän ajattelee elämästään nyt 40 vuoden iässä ja mistä asioista hän haaveilee.

Katso koko haastattelu MTV Uutiset Livestä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja