Lapsi jätti likasukan lattialle viikoksi – äidiltä luova ratkaisu: "Ajattelin, että tyttäreni pyöräyttäisi silmiään, naurahtaisi ja poimisi sukan"

Patsas restauroitiin huvittavalla tavalla pilalle Espanjassa 0:45
Espanjalainen taideteos keräsi huomiota surkuhupaisasta syystä: Palenciassa pankin seinää koristava patsas entisöitiin omituisen näköiseksi.

Xep Campbell loi vessansa lattialle taidenäyttelyn sukasta, jota lapsi ei ollut vienyt pyykkiin. Pian likasukasta tuli somejulkkis!

Marraskuisen kiitospäivän iltana amerikkalainen Xep Campbell oli menossa nukkumaan, kun hän huomasi lapsensa sukan vessan lattialla.

– Päätin, että en heitä sitä pyykkikoriin, vaan katson sen sijaan, miten kauan se siinä on, hän kuvailee ajatuksenjuoksuaan Facebookissa.

Viikkoa myöhemmin sukasta tulikin taidetta

Xepin tyttären, 10-vuotiaan Kestrelin, siivousinto ei kuitenkaan lisääntynyt ajan kuluessa.

– Tänään, viikkoa myöhemmin, se on siinä edelleen, joten päättelin, että sen täytyy olla tahallisesti siinä, ja se ansaitsee myös tunnustusta. Tein tämän pienen kyltin toivoen, että se motivoisi Kestreliä poimimaan sukan.

Xep oli muuttanut sukan "taideteokseksi", jonka vieressä oleva kyltti kertoo sen olevan sekatekniikalla toteutettu teos, jonka nimi on "Unohdettu sukka".

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä

Lapsi ei poiminut sukkaa, vaan hankki sille alustan

Kestrel kuitenkin vain innostui sukasta taiteena.

– Hän tekstasi minulle kysyen, olenko tehnyt sen [kyltin]. Kun pääsin kotiin, hän sanoi: "Tein sille alustan!"

Taidenäyttelyyn saapui myös "vieraita" ja muita "teoksia"

Kylpyhuoneesta todella löytyi pikkuinen taso, jolle sukka oli nostettu. Xep päätteli, että mikäli sukka on taideteos, se ansaitsee yleisön. Hän vei muovieläimiä kylpyhuoneeseen ihailemaan sukkaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Sukka yksinään ei ilmeisesti riittänyt taidevieraille, sillä pian vessan lattialle alkoi ilmestyä muunkinlaisia teoksia.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Kuvista tuli somesuosikki

Xep kuvasi hänen ja Kestrelin "taideteoksen" ja jakoi kuvat Facebookissa. Yllättäen niistä tuli huippusuosittuja: unohtunut sukka on kerännyt jo yli 135 000 jakoa ja tuhansia kommentteja. Xepiltä on vaadittu jopa kirjaa aiheesta.

– En rehellisesti odottanut, että tästä julkaisusta tulisi viraali. Se on vain yksi hupsu asia, jonka teimme, Xep kuvailee.

"Haluan huomauttaa, että tämä on hyvin pieni vessa"

Todaylle Xep kertoi, että sukkia löytyy perheen lattioilta usein. Jostain syystä hän ei tällä kertaa kuitenkaan halunnut poimia sukkaa pyykkiin, vaan päätti luoda siitä taideteoksen.

– Yritän olla ottamatta mitään elämässä turhan vakavasti, ja pilailemme usein pikkuisen toistemme kustannuksella, joten tein museokyltin ja ajattelin, että tyttäreni pyöräyttäisi silmiään, naurahtaisi ja poimisi sukan, Xep kuvailee.

Naisen mukaan Kestrelin tekemä jalusta kuitenkin varmisti, että sukkavitsi alkoi elää omaa elämäänsä. Vessataidenäyttelystä tulikin yllättävän pitkäikäinen.

– Haluan huomauttaa, että tämä on hyvin pieni vessa. Kysyin tytöltäni, koska sukka voisi poistua. Hän kysyi "kauanko taidenäyttelyt yleensä kestävät?"

Keräsivät myös rahaa hyvään tarkoitukseen

Hupsu sukka toi maailmaan myös jotakin hyvää: nettijulkisuuteen singahtanut Xep pyysi seuraajiltaan lahjoituksia lapsia auttavalle hyväntekeväisyysjärjestölle.

Jumping Mouse -järjestö kertoikin somessa, että onkin "sukkajulkisuuden" vuoksi saanut 24 tunnissa enemmän lahjoituksia kuin koskaan aiemmin. 

Lue myös:

    Uusimmat