40 täyttävä Lauri Tähkä: Syntymäpäivä pyhitetty tyttärille

Muusikko täyttää tänään lauantaina pyöreät 40 vuotta.

Tänä syksynä toisen soololevynsä julkaissut Lauri Tähkä suhtautuu rauhallisesti tänään lauantaina ylittyvään 40 vuoden rajapyykkiin.

– En ole hirveästi edes miettinyt näitä ikäasioita. Vuosia tulee lisää, mutta en näe, että siitä pitäisi ottaa paineita. Syntymäpäivästä on rauhallinen fiilis ja itse asiassa 40 on hemmetin kiva ikä ihmisenä, Tähkä kuvailee MTV.fille.

Vuosien kulumisen huomaakin Tähkän mukaan parhaiten, kun miettii, mitä kaikkea on jo ehtinyt saada aikaan.

– Joskus parikymppisenä tuntui, että 40-vuotias on kauhean vanha, mutta nyt en tunne itseäni vanhaksi. Tietysti sen huomaa joistain asioista, juuri tässä esimerkiksi mietin, että olen keikkaillut jo 25 vuotta. Se on pitkä aika, hän selittää.

Alun perin Tähkän tarkoituksena oli järjestää syntymäpivänsä kunniaksi juhlat faneilleen. Levy- ja keikkakiireiden takia järjestelyt kuitenkin jäivät ja hänen piti luopua suunnitelmistaan.

– Minun piti järjestää isot juhlat, joihin olisin buukannut muita artisteja esiintymään. Valitettavasti tämä syksy on ollut niin kiireinen, että en ole ehtinyt, hän pahoittelee.

Harvinainen viikonloppu

Syntymäpäivän Tähkä viettää kotona kahden teini-ikäisen tyttärensä kanssa.

– Tytöt ovat antaneet osviittaa, että he ovat järjestämässä jotain. En ottanut tälle viikonlopulle ollenkaan keikkaa, vaan pyhitän sen kokonaan tyttärille. Tiedän, että tämä on tärkeä juttu myös heille, Tähkä selittää.

Muusikoilla viikonloput menevät lähes poikkeuksetta keikkareissuilla. Tähkä aikookin ottaa kaiken irti harvinaisesta vapaasta viikonlopusta. Hyvää sattumaa on, että samalle syntymäpäiväviikonlopulle osuu myös sunnuntain isänpäivä.

– Isänpäivä menee varmasti kotona löhöillessä, sellaista rentoa yhdessäoloa tyttöjen kanssa. Luulen, että heiltä tulee jotain itse tehtyä lahjaa, Tähkä arvelee.

– On oikeastaan tosi kiva viettää vaihteeksi tällainen viikonloppu. Isänpäiväkin on monena vuonna mennyt niin, että olen ollut edellisenä iltana keikalla, ja maannut sunnuntain väsyneenä kotona.

Lue myös:

    Uusimmat