4-vuotias brasilialaistyttö tukehtui kananugettiin – taustalla synnynnäinen rakennevika

Synnynnäisestä ruokatorviatresiasta kärsinyt 4-vuotias brasilialaistyttö menehtyi tukehduttuaan kananugettiin. Aiheesta uutisoi muun muassa News.com.au-sivusto.

4-vuotias brasilialaistyttö Rebecca oli 23. lokakuuta syömässä nugetteja sekä papuja ja riisiä äitinsä ja 7-vuotiaan veljensä kanssa perheen kotona São Paulossa, kun hänen alkoi yhtäkkiä olla vaikea hengittää. 

Rebeccan isä Diego Alves Pereira kertoi paikalliselle medialle, että hän oli ollut töissä onnettomuuden sattuessa. Hänen vaimonsa oli ollut kotona Rebeccan ja pariskunnan 7-vuotiaan pojan kanssa.

– Vaimoni yritti Heimlichin otetta, mutta ei pystynyt tekemään sitä ja niin hän soitti naapurit paikalle. He veivät hänet autolla sairaalaan, Diego kertoo.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Rebecca oli ehtinyt menehtyä ennen kuin he pääsivät perille. Hänet julistettiin kuolleeksi sairaalassa. 

Tytöllä synnynnäinen ruokatorviatresia

Rebeccalla oli ollut synnynnäinen rakennevika nimeltä ruokatorviatresia. Invalidiliiton mukaan se on kehityshäiriö, jossa ruokatorven yhteys vatsalaukkuun puuttuu ja/tai ruokatorvi voi olla yhteydessä henkitorveen.

Invalidiliiton ensitieto-oppaassa kerrotaan, että ruokatorviatresia on harvinaissairaus. Suomessa syntyy vuosittain noin 20 lasta, joilla on tämä rakennevika. Esofagusatresian syntyperää ei tarkalleen tiedetä, mutta sitä pidetään syntytavaltaan monitekijäisenä.

Syöminen ollut aina haasteellista

Diego kertoo, että tyttö oli syntynyt ennenaikaisesti. 7 Newsin ja Mirror- sivuston mukaan tyttö olisi syntynyt 33. raskausviikolla. 

Diego kertoo, että rakennevian takia Rebeccalle tehtiin kaksi kirurgista operaatiota ennen kuin hän oli 20 päivän ikäinen. Diego kertoo News.com.aulle, että tytön on ollut siitä lähtien vaikea syödä ja hän on usein ollut vaarassa tukehtua ruokaansa.

Lääkärit olivat sanoneet, että Rebecca ei välttämättä pystyisi koskaan puhumaan. Diego kuitenkin kertoo, että vuoden iässä tyttö alkoi muodostaa sanoja.

– Hän oli fiksu lapsi, joka rakasti kaikkia todella paljon. Hänellä oli niin paljon asioita, joiden vuoksi elää.

Lue myös:

    Uusimmat