Brittinainen sai kuulla, että hänellä on kaksi kohtua ja molemmissa kasvaa vauva – voi joutua synnyttämäänkin kahdesti: "Tilanne on aika hullu"

Vaikuttava näky: Yhdeksän hoitajaa raskaana samaan aikaan 2:00
Muistatko yhdeksän hoitajaa, jotka olivat samaan aikaan raskaana? Virkistä muistiasi yllä olevalla videolla.

Raskaana oleva Kelly sai kuulla, että hänellä on kaksi kohtua ja molemmissa kasvaa vauva. Nainen antoi haastattelun The Sun -sivustolle.

Kun raskaana oleva 28-vuotias Kelly Fairhurst kävi 12. raskausviikon terveystarkastuksessa, hän sai kuulla, että hänellä oli kaksi kohtua ja että molemmissa niissä kasvoi vauva. Hänellä on myös kaksi kohdunkaulaa. Hänelle kerrottiin, että näin käy yhdelle 50 miljoonasta naisesta.

– Ajattelin vain, että voi luoja, mikä sokki.

Kunnon yllätys

Englantilaisella Kellylla on ennestään 3- ja 4- vuotiaat tyttäret. Odottaessaan toista tytärtään hänelle kerrottiin, että hänellä saattaisi olla kaksisarvinen kohtu, synnynnäinen rakennepoikkeavuus. Kohtu on ikään kuin sydämenmuotoinen.

– Joten kun menin tutkimuksiin, yllätyin todella, kun kuulin, että minulla onkin kaksi kohtua.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sukunsa historian perusteella hän oli osannut odottaa, että hän voisi mahdollisesti saada kaksoset. Tämä oli kuitenkin jotain aivan odottamatonta.

– Olen äärimmäisen kiitollinen, että näin on käynyt juuri minulle ja että saan kaksi lasta.

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä.

Tiedossa ehkä kaksi synnytystä

Kelly kertoo, että suurin vaara tässä kaikessa on se, että jompikumpi lapsista syntyy ennenaikaisesti. Näin on käynyt myös hänen muiden lastensa kohdalla. Niinpä voi olla, että Kelly joutuu synnyttämään kahdesti.

– Tarkoituksensa on synnyttää heidät molemmat keisarileikkauksella. Kaksi viimeisintä synnytystä ovat kuitenkin olleet niin nopeita, että voi olla, että se ei ole mahdollista. Suoraan sanottuna tämä tilanne on aika hullu.

Hyvin harvinainen tapaus

The Sunin haastattelema synnytysopin professori Asma Khalil toteaa, että Kellyn tapaus on äärimmäisen harvinainen. Tapauksia, joissa kaksiosaisen kohdun omaava nainen on synnyttänyt identtiset kaksoset, on maailmalla raportoitu vain kourallinen.

– Siitä voi aiheutua ongelmia. Eräässä tapauksessa toinen kaksosista tuotiin maailmaan 25. raskausviikolla ja toinen syntyi, kun laskettu aika oli miltei käsillä.

Lue myös:

    Uusimmat