4-vuotiaana kadonnut amerikkalaislapsi löytyi "pienestä, kylmästä ja märästä" salahuoneesta

Paislee Shultis katosi vuonna 2019. Nyt 6-vuotias tyttölapsi on löytynyt elossa salaisesta huoneesta rappusten alta, sanoo Yhdysvaltain New Yorkin osavaltion poliisi BBC:n mukaan.

Lapsi löytyi 20 000 asukkaan Saugerties-nimisestä kaupungista, joka sijaitsee New Yorkin osavaltiossa. 

Poliisin mukaan 6-vuotias Paislee on hyvässä fyysisessä kunnossa ja on päässyt takaisin laillisen huoltajansa sekä isosiskonsa luokse.

Paislee ilmoitettiin kadonneeksi heinäkuussa 2019. Hän oli katoamisen aikaan 4-vuotias. Viranomaiset epäilivät tuolloin, että hänen biologiset vanhempansa ovat siepanneet lapsen.

Poliisi on myös aiemmin tehnyt etsinnän asuntoon, josta Paislee nyt löydettiin.

Tällä kertaa etsinnät olivat kestäneet noin tunnin, kun yksi poliiseista huomasi, että rappuset oli rakennettu oudosti. Näin ollen poliisit ryhtyivät purkutöihin. Pian he löysivätkin Paisleen ja hänen biologisen äitinsä, 33-vuotiaan Kimberly Cooperin.

Poliisi kuvailee Cooperin ja Paisleen piilopaikkaa ”pieneksi, kylmäksi ja märäksi”.

"Se sai heidät pakenemaan"

Talon omistaja, 57-vuotias Kirk Shultis oli kotona, kun poliisi löysi lapsen. Poliisin kysyessä Paisleesta, Shultis sanoi, ettei tiedä missä lapsi on.

Paisleen biologiset vanhemmat Kimberly Cooper ja 32-vuotias Kirk Shultis Jr. menettivät Paisleen ja hänen isosiskonsa huoltajuuden ennen tytön katoamista. Poliisi uskoo tämän olleen motiivina lapsen kidnappaukselle.

Lapsen biologisia vanhempia syytetään holhouksen häirinnästä ja lapsen hyvinvoinnin vaarantamisesta.

– Me uskomme, että joku kertoi biologisille vanhemmille, että laillinen huoltaja ja viranomaiset ovat hakeneet isosiskon, mikä sai heidät pakenemaan Paisleen kanssa, Saugertiesin poliisipäällikkö Joseph Sinagra totesi WNYT:lle.

Cooper, Shultis Jr. Ja vanhempi Shultis pidätettiin. Heitä kaikkia syytetään Paisleen kidnappauksesta.

Tuntematon mies yritti kidnapata lapsen äidiltään keskellä kirkasta päivää New Yorkissa – katso valvontakameran video 0:52
Tuntematon mies yritti kidnapata lapsen äidiltään keskellä kirkasta päivää New Yorkissa – katso valvontakameran video.

Lue myös:

    Uusimmat