4 vinkkiä: Makuuhuone järjestykseen helposti!

Siisti makuuhuone edesauttaa parempaa unta, terveyttä ja jopa romantiikkaa vällyjen välissä. Lue vinkit, joiden avulla järjestät makuuhuoneesi kuntoon!

Sotkuinen makuuhuone vaikuttaa uneesi, sillä sekasotku ei tee oloasi hyväksi – eikä muuten saa antautumaan romantiikallekaan. Sekainen huone kerää puoleensa myös pölyä ja allergeeneja.

Makuuhuoneeseen tulee helposti kerättyä turhia tavaroita, sillä se on epätodennäköisin huone, johon vieraat änkevät tutustumaan. On kuitenkin tärkeää pitää makuuhuone siistinä. Niin saat unenpäästä kiinni paremmin ja sinusta on ylipäätään mukavampaa mennä nukkumaan.

Lue Angie's List -sivuston vinkit makuuhuoneen järjestelyyn!

1. Heitä pois turhia tavaroita aika ajoin

Sotkua syntyy nopeammin kuin siitä ehtii päästä eroon. Tee inventaario tavaroista ja vaatteista , joita sinulla on ja mitä tarvitsisit. Luultavasti kaappiisi on jemmattu paljon vaatteita, joita et ole käyttänyt aikoihin. Hankkiudu niistä eroon. Pidä vaikka laatikkoa, jonka omistat turhille tavaroille. Kun seuraavan kerran kokeilet pitkästä aikaa vaatetta, josta et enää pidäkään, laita se suoraan tuonne laatikkoon sen sijaan, että heittäisit sen takaisin kaappiin. Tyhjennä laatikko hyväntekeväisyyteen aika ajoin.

2. Erottele kotitoimistosi

Yritä etsiä uusi tila kotitoimistollesi. Jos sinulla ei ole sitä varten erillistä huonetta, voit käyttää ruokailuhuoneen tai keittiön nurkkaa. Jos sinun kuitenkin täytyy löytää työasioiden hoitoon tila juuri makuuhuoneestasi, pitäydy yhdessä nurkassa tai seinässä. Näin työpisteesi ei levittäydy koko huoneeseen, jonka tulisi muutenkin olla vain rentoutumista varten. Jos haluat kokonaan erotella työpisteen makuuhuoneesta, jaa tilat toisistaan esimerkiksi verholla.

Hanki myös arkistokaappi tai työpöytä, jossa on useita laatikoita, jotta pystyt paremmin organisoimaan paperisi. Jos nenäsi edessä on jatkuvasti muistutuksia maksamattomista laskuista, et todellakaan pysty rentoutumaan päivän päätteeksi.

3. Käytännölliset huonekalut!

Säilytyslaatikkonakin toimiva jakkara sängynpäädyssä on loistava tapa varastoida ylimääräiset tyynyt ja peitot. Lisäksi kannattaa muistaa, että yöpöytä on ystäväsi, jos käytät sitä oikein. Sen ei tarvitse olla turhien tavaroiden säilytyspaikka, vaan sillä on oma tarkoituksensa. Käytä sitä sellaisten tavaroiden säilytykseen, joita tarvitsen ennen nukkumaanmenoa. Jos esimerkiksi luet iltaisin, laita kirjoja yhteen laatikkoon. Älä kuitenkaan kuormita yöpöytää tuhottomalla määrällä opuksia. Siirrä ne lukemisen jälkeen kirjahyllyyn, anna kaverille tai lahjoita pois.

4. Käytä tilaa hyödyksesi

Sängyn alle kannattaa laittaa säilytyslaatikoita, sillä se on oiva paikka piilottaa tavarat siististi. Lisäksi näihin laatikoihin kannattaa merkitä, mitä ne sisältävät.

Myös seinälle ripustettavat kaapit ja kaapistot voivat olla ratkaisu tilaongelmiin.

Lähde: Angie's List


Lue myös:

    Uusimmat