30 asuntoa myymättä Tuusulan asuntomessuilla

Tuusulan asuntomessuille rakennetut ns. modernia puuarkkitehtuuria edustavat rivitaloasunnot ja kohutuimmat erillistalot ovat pääosin myymättä. Alueen kaikkiaan noin 130 kohteesta 30 on vailla ostajaa.

Arkkitehtuurinsa takia monenlaisia mielipiteitä kirvoittaneet Huminakujan erillistalot sekä alueen keskiosaa hallitsevien erikoisenmuotoisten rivitalojen ja eteläisen reunan hirsirivitalojen asunnot ovat pääosin myymättä. Alkuperäiset hintapyynnöt olivat korkeimmillaan jopa 15 000 markan tuntumassa neliöltä. Paikallisten kiinteistönvälittäjien mukaan ne olivat yllättävän korkeita: vain kulttuurihistoriallisesti tavattoman arvokkaan Tuusulan Rantatien varrella sijaitsevista kiinteistöistä on aikaisemmin saatu vastaavia hintoja. Kunnassa pyydetään uudehkoistakin omakotitaloista yleisesti noin 10 000 markkaa neliöltä ja rivitaloasunnoista vastaavasti keskimäärin 8 000 markkaa neliöltä.

On huomattavaa, että hirsirivitalojen neliöhinnat ovat haitarin korkeammasta päästä. Myyjän mukaan tämä johtuu paremmasta perusratkaisusta. Erillistalojen hinnat puolestaan sijoittuvat 1,7 - 2,1 miljoonan markan välille - asunnot ovat suuria ja neliöhinnat molemmin puolin 12 000 mk/neliö.

Asuntomessualueen puutarhojen hoito ei ole yhtä vapaata kuin muualla pohjavesialueen läheisyydestä johtuen, mutta myyjien mukaan tällä ei ole ollut vaikutusta kaupan nihkeyteen. Palvelut sen sijaan puuttuvat vielä kokonaan ja on hyvin mahdollista, ettei arkkitehtikilpailun tuloksena syntynyt kuutiomainen talotyyppi miellytä konservatiivista asiakaskuntaa.

Myös Asuntomessujen itse rakennuttama mediakohde, tulevaisuuden asumista monella tapaa peilaava Villa 2000 on myymättä. Sen hintapyynnön odotetaan asettuvan noin kolmen miljoonan markan tuntumaan. Tähän tavattoman edistykselliseen taloon toivotaan asukkaiksi yhtä tai useampaa perhettä. Talossa on kaksi makuuhuonetta sekä yksi iso, hyvin vapaasti muunneltava tila. Talo on täysin muuttovalmis; vain tietyt mittaukset on vielä suoritettava kunhan Tuusulaan saadaan ensimmäiset pakkaset.

Kannustalojen paljon huomiota herättänyt "Kosketus" on niinikään myymättä. Tässäkin talossa on sovellettu nykyaikaista tekniikkaa, jota asukkaat voivat säätää makunsa mukaan lähes rajattomasti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja