3-vuotias oli hukkua uima-altaaseen – 10-vuotiaan siskon nopea toiminta pelasti

3-vuotias Kali olisi hukkunut ilman siskonsa ja paikalle rynnänneen poliisin nopeaa toimintaa.

3-vuotias Kali Dallis olisi hukkunut ilman isosiskonsa väliintuloa. Kali oli viettämässä aikaa perheen kodin piha-altaassa, kun kelluke teki hänelle tepposet.

Kali hyppäsi altaaseen, kiepahti vedessä ympäri ja jäi kellukkeeseen jumiin jalat veden pinnan yläpuolella. Sitten Kali putosi läpi kellukkeestaan.

Sisko hyppäsi perään

Asunnon turvakamerat tallensivat tilanteen – sekä sen, miten Kalin 10-vuotias sisko Jayla hyppäsi siskonsa perään. Jayla oli noussut altaasta, kääntyi katsomaan taakseen ja havaitsi Kalin veden alla.

– Hän oli tosi painava, joten minun piti kiskoa häntä hiuksista, sitten otin kiinni hänen vyötäröstään ja kiskoin hänet ylös, Jayla kuvasi haastattelussa.

Konstaapeli ryntäsi auttamaan

Kali oli vedestä nostettaessa tajuton. Paikalle kutsuttiin apua. Lähistöllä oli onneksi poliisi, joka ryntäsi paikalle hätäkutsun kuultuaan. Konstaapeli Ed Lyons kertoo voineensa ajatella vain omaa, samanikäistä tytärtään Kalia auttaessaan.

– Näin oman pienen tyttöni makaavan siellä. Samanlainen uima-asu, samanlaiset pienet hiukset nutturalla, Lyons sanoo.

Mies kuitenkin työnsi ajatuksensa syrjään ja keskittyi elvyttämään. Onnekseen Kali alkoi yskiä vettä ulos keuhkoistaan jo ennen ambulanssin saapumista.

"Olen onnekas, että saan vielä lapseni kotiin"

Kali vietiin sairaalaan, missä hän joutui viettämään kaksi viikkoa. Lopulta hän kuitenkin selvisi koettelemuksestaan.

– Olen onnekas, että saan vielä lapseni kotiin, äiti Daneshia sanoo.

Daneshia aikoo panna Kalin seuraavaksi uimakouluun.

– Älä irrota silmiäsi lapsistasi. Kaikki kellukkeet eivät ole turvallisia. Olkaa varovaisia. Vahtikaa lapsianne, äiti varoittaa muita.

Lähteet: Ajc.com, CNN, Wsbtv.com

Lue myös:

    Uusimmat