Hurja kamppailu elämästä tallentui videolle: Vauva oli hukkua Kiinassa – huomioi tämä vaara, jos lapsesi käyttää uimarengasta!

Kaakkois-Kiinassa uimaan opetellut vauva on joutunut tehohoitoon, kun uimarengas kääntyi ympäri ja jätti lapsen pään pitkäksi aikaa veden alle. Tapauksesta uutisoi Daily Mail.

Kiinasta on levinnyt hurja video, jossa pieni vauva päätyy kamppailemaan hengestään. Videolla näkyy, kuinka seitsemän kuukauden ikäinen vauva ui lastenaltaassa aikuisten valvovan silmän alla. Aikuisten silmä kuitenkin välttää ja vauvan uimarengas kääntyy ympäri jättäen lapsen ylävartalon veden alle upoksiin.

Sekuntien ajan vauva on väärinpäin uimarenkaassa, kunnes hän saa itsensä irrotettua. Kamppailu veden alla kuitenkin jatkuu, kunnes aikuiset vihdoin huomaavat asian ja nostavat lapsen altaasta. Vauva ehti olla veden alla yhteensä 46 sekuntia.

Vauva on tällä hetkellä sairaalassa Quanzhoussa, Fuijanin provinssissa.

Äiti meni kauppaan – henkilökunnan piti vahtia

Tapaus sattui kiinalaislähteiden mukaan lastenhoitokeskuksessa. Vauvan vanhemmat eivät olleet paikalla onnettomuuden sattuessa.

Vauvan äiti kertoo vasta ostaneensa keskukseen jäsenkortin. Hän oli vienyt lapsen opettelemaan uimista joka päivä ja syöttänyt tämän sen jälkeen. Onnettomuuspäivänä, 17. toukokuuta, maidonkorvike oli kuitenkin päässyt loppumaan ja äiti päätti lähteä ostamaan sitä viereisestä kaupasta. Kun äiti lähti kauppaan, hän käski henkilökuntaa vahtimaan lasta.

Ostokset kuitenkin keskeytyivät, kun työntekijä juoksi hänen luokseen pitäen tajutonta poikaa. Äidin mukaan lapsen huulet olivat muuttuneet violeteiksi ja hänen kasvoissaan oli naarmuja. Vauriot syntyivät todennäköisesti kamppailusta, kun lapsi yritti päästä pinnalle.

Lapsi jäi henkiin

Äiti ja työntekijä pitivät lasta väärinpäin ja takoivat hänen selkäänsä saadakseen veden pois lapsen kehosta. Muutaman minuutin päästä lapsi alkoi itkeä. Äiti ei kuitenkaan jäänyt odottamaan ambulanssia, vaan vei lapsen skootterillaan sairaalaan.

Nyt vauva on tarkkailussa sairaalassa, sillä hänellä saattaa olla keuhkotulehdus. Äitiä myös huolestuttaa, mitä hapettomuus on tehnyt pienen lapsen aivoille.

Äidin perhe on ilmoittanut tapauksesta poliisille, ja nyt selvitellään, kuka oli vastuussa. Lastenhoitokeskus ei ole pahoitellut tapahtunutta tai tarjonnut korvauksia perheelle.

Lähteet: Daily Mail, Youtube

***

Taito, joka tulee todella tarpeeseen tositilanteessa: Katso alla olevilta videolta ohjeet, kuinka vauva ja lapsi elvytetään!

1:16

1:29

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja