28 karmivaa faktaa: Tätä et tiennyt kauhuelokuvista!

Manaaja-elokuvan legendaarinen oksennuskohtaus on varmasti hiipinyt monien painajaisiin, kuten myös kulttielokuva Screamissa nähty kaaputappaja.

... mutta tiesitkö, mitä tuo kyseinen pitkin seiniä lentävä yrjö todellisuudessa oli, tai minkä näköinen Scream-elokuvassa heiluneen murhaajan piti alun perin olla?

Lue 28 karmivaa ja kiehtovaa kauhuelokuvafaktaa.

1. Halloween-elokuvan sarjamurhaaja Michael "Mike" Myersilla nähty kaamea naamari on todellisuudessa kopio näyttelijä William Shatnerin kasvoista. Tuotantoryhmä osti kaikista halvimman naamarin, jonka he löysivät pilailupuodista. Naamari spraymaalattiin valkoiseksi. William Shatner tunnetaan parhaiten Star Trek -televisiosarjan kapteeni James T. Kirkinä.

2. Vuonna 1960 ilmestynyt Psyko oli ensimmäinen elokuva, jossa näytettiin kuinka vessa vedettiin.

3. Näyttelijä Robert Deniroa kaavailtiin Hohto-elokuvaan alkoholisoituneen ja mielitautisen karmivan Jackin rooliin, mutta ohjaaja Stanley Kubrickin mielestä Deniro ei ollut tarpeeksi psykoottinen hahmo hänen nähtyään elokuvan Taksikuski.

4. Myös paremmin koomikkona tunnettua Robin Williamsia harkittiin samaan rooliin, mutta Stanley Kubrickin mielestä hän oli taas liian psykoottinen nähtyään Williamsin Ystäväni avaruudesta -televisiosarjassa, jota esitettiin vuosina 1978–1982.

5. Alkuperäinen nimi Halloween – naamioiden yö -elokuvalle oli"The babysitter murders", mutta sitä ei valittu, koska tarinan haluttiin sijoittuvan vain yhdelle illalle – budjettisyistä.

6. Texasin moottorisahamurhat -elokuva (The Texas Chain Saw Massacre) puolestaan kantoi työnimeä "Headcheese". Muita nimivaihtoehtoja olivat "Leatherface" ja "Stalking Leatherface".

7.Texasin moottorisahamurhat -elokuva kuvattiin kronologisessa järjestyksessä.

8. Scream-elokuvaa kutsuttiin alun perin nimellä "Scary movie".

9. Scream-elokuvassa mustassa viitassa ja valkoisessa maskissa heiluvan tappajan oli alun perin tarkoitus heilua valkoisessa kaavussa. Ohjaajat kuitenkin vaihtoivat valkoisen kaavun mustaan, sillä sen pelättiin muistuttavan liian paljon KKK-kaapua.

10. Manaaja-elokuvassa käytetty oksennus on Andersenin papukeittoa. He kokeilivat ensin Cambellin keittoa, mutta se ei näyttänyt tarpeeksi hyvältä.

11. Kuvankauniista ja herttaisesta Audrey Hepburnista kaavailtiin Manaaja-elokuvaan äidin rooliin, mutta hän kieltäytyi kunniasta. Hepburn olisi suostunut rooliin ainoastaan jos se olisi kuvattu Roomassa.

12. Lapsitähti Drew Barrymore haki pienen perheen kuopuksen Carol Annen roolia elokuvassa Poltergeist, mutta Steven Spielberg halusi jonkun muun, joka olisi enemmän "enkelimäinen". Tämän myötä Barrymore sai roolin E.T. -elokuvasta.

13. Näyttelijä Tom Cruiselle tarjottiin Saksikäsi Edwardin roolia. Hän kuitenkin kieltäytyi, sillä hänen mielestään elokuvan loppu ei ollut tarpeeksi onnellinen.

14. Tyttöjä 1990-luvulla villinneestä Backstreet Boys -poikabändistä tuttu Nick Carter vilahtaa Saksikäsi Edward -elokuvassa. Nuori poika juoksee omakotitaloidyllin pihalla pelkät siniset shortsit yllään.

15. Hohto-kauhuelokuvassa vuonna 1980 näyttelyttä Jack Nicholsonia kaavailtiin vuoden 1991 Uhrilampaat-trilleriin. Psykopaattia ja sarjamurhaaja Hannibal Lecteriä näytteli Anthony Hopkins,joka voitti roolistaan myös Oscarin. Osaisitko kuvitella Jack Nicholsonin Kannibaali-Hannibalina?

16. Vuonna 2000 valmistunut elokuva Final Destination – viimeinen määränpää perustui alun perin Salaiset kansiot -sarjan (X-files) jaksoon, joka hylättiin kylmästi. Kuolemaa puijaavasta elokuvasta on nyttemmin tehty myös neljä jatko-osaa.

17. Näyttelijä Rachel True oli melkein 30-vuotias näytellessään elokuvassa Noitapiiri. Hän näytteli elokuvassa lukioikäistä tyttöä.

18. Noitapiirissä pääpahista näytellyt Fairuza Balk on todellisessakin elämässä wicca.

19. Pet Sematary - eli Uinu, uinu lemmikkini -elokuvassa Church-kissaa näytteli peräti seitsemän eri kissaa. Jokainen kissa osasi tehdä eri tempun.

20. The Blair Witch Project -elokuva kuvattiin kahdeksassa päivässä ja editoitiin kahdeksassa kuukaudessa. Elokuva maksoi 22 000 dollaria, ja se tuotti yli 240 miljoonaa dollaria.

21. Ensimmäinen Saw-elokuva kuvattiin ainoastaan 18 päivässä.

22. Hollywoodin kultakasvoa Brad Pittiä kaavailtiin Päätön ratsumies -elokuvaan. Konstaapeli Ichabod Cranen roolin nappasi Johnny Depp, mikä ei sinänsä ollut yllätys: ohjaaja Tim Burton luottaa luottonäyttelijöihinsä, ja Depp onkin esittänyt pääroolia peräti kahdeksassa Burtonin elokuvassa.

23.Uhrilampaat-elokuvassa uhrien kurkkuun ujutetut kotelot tehtiin sitkeistä Tootsie Roll -suklaakarkeista ja nallekarkeista.

24. Vuoden 1976 Carrie-kauhuelokuvan päänäyttelijä Sissy Spacek valittiin todellisessa elämässä koulun kuningattareksi. Carrie-elokuvassa kiihkouskovaisen äidin terrorisoima ja koulukiusattu Carrie joutuu törkeän pilkan kohteeksi, kun hänet kruunataan illan kuningattareksi. Carrie-elokuvasta on tekeillä uusi versio, jossa päähenkilöä esittää 15-vuotias Chloë Moretz.

25. Näyttelijä Jennifer Lowe Hewittille ehdotettiin The Ring -elokuvan äidin roolia, mutta hän kieltäytyi kunniasta. The Ring -elokuvissa äitiä näyttelee Naomi Watts.

26. Pelottavan klovnin asussa keikaroineen Pennywise-hirviön punaiset törröttävät hiukset olivat todellisuudessa näyttelijä Tim Curryn aidot hiukset – ei peruukki.

27. Sanoja "Elm Street" ei mainita kertaakaan alkuperäisessä Nightmare On Elm Street -elokuvassa.

28. Bosco-suklaasiirappia käytettiin vuoden 1968 Night of the LivingDead -elokuvassa verenä.

Lähde: Buzzfeed.com

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja