21.12. Jääkellarilohi ja sinappimajoneesi

Jääkellarilohi

  • 1-2 kg tuoretta lohta (ei kirjolohta)
  • Liemi:
  • 2 l vettä
  • 200 g merisuolaa
  • 80-100 g sokeria
  • 1 tl kuminaa
  • 5-6 maustepippuria
  • tillinvarsia

Nypi lohesta selkäruodot pois. Valmista liemi kiehauttamalla vesi, suola, sokeri ja mausteet. Jäähdytä liemi. Pane kala, liemi ja tillinvarret astiaan ja aseta jotain painoksi lohen päälle. Tärkeää on, että lohi on kokonaan suolavedessä. Pane kala kylmään (nolla asteiseen) jääkaapiin vähintään 4 päiväksi. Leikkaa lohesta vajaan sentin paksuisia siivuja, jotka voit tarjota vaikka Rostenin mainion Jurmo-leivän ja sinappimajoneesin kanssa.

Sinappimajoneesi

  • 1-2 kg tuoretta lohta (ei kirjolohta)
  • Liemi:
  • 2 l vettä
  • 200 g merisuolaa
  • 80-100 g sokeria
  • 1 tl kuminaa
  • 5-6 maustepippuria
  • tillinvarsia

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile jääkellarinlohen kanssa.

Reseptit: Antti Vahtera

Lue myös:

    Uusimmat