21.10. Sisäfileepihvi ja valkosipuliperunat

Sisäfileepihvi

  • 700 g sisäfileetä (keskiosaa)
  • suolaa
  • mustapippuria
  • tilkka öljyä

Ota pihvit huoneenlämpöön ajoissa ennen valmistusta. Mausta ne suolalla ja mustapippurilla.

Kuumenna pannu ja lisää öljy. Paista pihvejä noin 3 minuuttia per puoli keskilämmöllä. Voit myös paistaa nopeasti pihveihin pannulla pintavärin ja kypsentää ne loppuun 180 asteisessa uunissa (n. 6 min.).

Anna pihvien vetäytyä hetki ennen tarjoilua.

Valkosipuliperunat

  • 1 kg rosamunda-perunaa (tms.)
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 2 tl kuivattua rosmariinia
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1 dl rypsiöljyä
  • suolaa
  • mustapippuria

Pese perunat huolellisesti ja siivuta ne noin 1cm paksuiksi viipaleiksi.

Hienonna valkosipulit ja sekoita öljyyn paprikajauheen ja rosmariinin kera.

Sekoita mausteseos perunoiden joukkoon ja mausta ne myös suolalla ja pippurilla.

Kaada perunat uunipellille ja paista 180-200 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Bearnaisekastike

  • 4 keltuaista
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • 3 rkl valkoviiniä tai vettä
  • 200 g voita
  • hienonnettua persiljaa ja rakuunaa
  • tilkka sitruunamehua
  • valkopippuria

Mittaa etikka ja vesi kattilaan. Lämmitä hetki. Lisää joukkoon keltuaiset koko ajan hyvin vispaten.

Kun seos alkaa saada kuohkeutta ja paksuuntua, nosta kattila sivuun ja lisää pehmennetty voi pieninä nokareina kattilaan. Sekoita hyvin koko ajan.

Kun kastike on tasaista, lisää yrtit, valkopippuri ja tilkka sitruunamehua.

Huom! Älä lämmitä kastiketta enää valmistuksen jälkeen. Tarjoa heti tai peitä astia esim. foliolla, ettei kastike jäähdy!

Reseptit:Henri Alén/Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat