20.1.2004 Kalapuikot, uunilohkoperunoita ja remouladekastike (4 annosta)

Kalapuikot

800 g turskafileetä (tai kuhaa, seitä tai muuta vaaleaa kalaa)
suolaa ja valkopippuria
3 viip. vaaleaa leipää
1 dl parmesanraastetta
2 kananmunaa
öljyä paistamiseen

Leikkaa kalafileestä noin 7 cm pituisia ja noin 2 cm levyisiä puikkoja, mausta suolalla ja pippurilla. Hienonna leipäviipaleet tehosekoittimessa tai raasta, sekoita leipäraasteen joukkoon parmesanraaste. Riko kananmunat syvälle lautaselle tai laakeapohjaiseen kulhoon. Pyörittele kalapalat ensin kanamunassa ja sitten leipä-parmesanraaste seoksessa. Paista voissa tai öljyssä kuumalla pannulla.

Lohkoperunat

8 kpl perunoita esim. asterix tai 16 kpl puikulaperunoita
suolaa ja pippuria
1 dl oliiviöljyä
timjamia

Leikkaa perunat, koosta riippuen, neljään tai kuuteen lohkoon. Mausta ja sivele oliiviöljyllä, hienonna timjami ja ripottele perunoiden päälle. Asettele uunipellille ja paista 200 C noin 15 minuuttia välillä pyöritellen.

Remouladekastike

1 pieni suolakurkku
1/2 sipuli
1 rkl kaprista
2 rkl kurpitsapikkelssiä
1 dl majoneesia
suolaa ja valkopippuria
3 tippaa tabascoa
2 rkl ruohosipulia hienonnettuna

Hienonna suolakurkku, sipuli ja kaprikset. Valuta mahdollinen ylimääräinen neste pois siivilällä. Sekoita ainekset majoneesiin ja mausta, lisää joukkoon lopuksi hienonnettu ruohosipuli.

Tarjoile kalapuikot ja uunilohkoperunat remouladekastikkeen ja runsaan vihreän salaatin kanssa.

Resepti: Jyrki Sukula

Lue myös:

    Uusimmat