2-vuotias ei ehkä puhu, mutta osaa kyllä käyttää tablettia

Elokuvastudio DreamWorks on alkanut tehdä yhteistyötä teknologiayhtiö Fuhun kanssa tavoittaakseen paremmin perheen pienimmät.

Yhtiöt ovat kehittäneet lapsille suunnatun tabletkoneen, johon DreamWorks pystyy lähettämään suoraan omia sisältöjään ja hahmojaan.

The New York Times kertoo, että DreamWorks ja Fuhu esittelevät  DreamTabiksi kutsutun laitteensa ensi viikolla käynnistyvillä CES-messuilla Las Vegasissa.

Tabletin lisäksi myyntiin tulee erilaisia DreamWorks-lisävarusteita, kuten kuulokkeita ja suojakuoria

8-tuumainen versio tulee myyntiin keväällä, ja hinta tulee olemaan Yhdysvalloissa alle 300 dollaria. Suunnitteilla on myös 12-tuumainen malli. 

Tekniikkaa yhä pienempiin käsiin

DreamTab on yksi esimerkki siitä, kuinka teknologiavalmistajat pyrkivät tuottamaan laitteita yhä nuoremmille käyttäjille.

Monet vanhemmat joutuvat nykyään pohtimaan suhtautumistaan siihen, että jo 2-vuotiaat osaavat käyttää vanhempiensa mobiililaitteita.

On ällistyttävää nähdä, kuinka nopeasti muutaman vuoden ikäinen napero hoksaa avata tabletin lukituksen ja tämän jälkeen laittaa lempiohjelmansa pyörimään videoplayerista. Lapsi ei välttämättä tässä vaiheessa osaa edes puhua kuin muutamia sanoja.

Ongelmana on se, että kuinka aikaisessa vaiheessa ja kuinka paljon ylipäänsä lapsen on hyvä käyttää mobiililaitteita.

Myös viihdeyhtiöt ovat yllättyneet siitä, miten nopeasti lapset ovat tottuneet tabletkoneisiin ja joissakin tapauksissa jopa luopuneet kokonaan perinteisestä television katselusta.

Tämän takia viihdeyhtiöt pyrkivät tehostamaan sisältöjensä välitystä mobiililaitteisiin.

The New York Times pohtii, että DreamWorks toivoo uutuustabletin avulla löytävänsä uuden väylän ihmisten koteihin. 

- DreamWorksin kanssa kehitetyssä laitteessa sisällöt päivittyvät automaattisesti ja jatkuvasti. Emme seuraa kuluttajia, vaan pääsemme heidän edelleen, toteaa Fuhun johtaja Jim Mitchell.

DreamTabin näyttöön ilmestyvillä animaatiohahmoilla on eittämättä myös mainosarvoa. Lasten tablettien näytölle voidaan lähettää hahmoja, jotka herättävät kiinnostuksen studion tulevista elokuvista.

DreamTabissa on myös tekniikkaa, jonka avulla se pystyy kommunikoimaan langattomasti DreamWorks-lelujen kanssa.

Tabletin mukana tulee myös opetussovelluksia.

- Haluamme muuttaa tapoja, joiden avulla lapset pelaavat, oppivat ja kasvavat teknologian myötä, hehkuttaa Mitchell.

DreamTab ei ole kuitenkaan mikään lelu.  Se nimittäin kykenee samanlaiseen tiedonkäsittelyyn kuin muutkin tabletit.

- Lapset kyllä huomaavat, jos heidän käyttöönsä antaa jotain vähäisempää ja he eivät pitäisi siitä, todetaan DreamWorksilta.

Mitä mieltä itse olet teknologian suuntaamisesta yhä nuoremmille? Onko hyvä vai huono asia, jos lapsi osaa käyttää kännykkää ja tablettia jo muutaman vuoden iässä?

Voit kertoa kantasi oheisessa kommenttiosiossa. 

Lue myös:

    Uusimmat