1-2 bataattia
4 kokonaista säilykemaissia
(2 sipulia)
4 marinoimatonta broilerinkoipea
1 kookas tuore punainen chili
3 valkosipulinkynttä
2 tl korianterinsiemeniä tai jeeraa
2 tl sokeria
3 rkl soijaa
1 dl öljyä
Kuori bataatit ja leikkaa 3 cm paksuiksi viipaleiksi tai reiluiksi lohkoiksi. Valuta maissit. Valmista chilikastike. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna malto. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset. Levitä bataattiviipaleet ja broilerinkoivet uunipellille. Voitele kastikkeella.
Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää pellille maissit ja voitele loppu kastike broilerien, bataattien ja maissien päälle. Nosta uunin 225-asteeseen ja kypsennä vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes broilerinkoivet ovat kypsiä. Tarjoa viilentävän jogurttikastikkeen kanssa.
Vinkki: Voit marinoida broilerinkoipia chiliöljyssä muutamasta tunnista vuorokauteen ennen kypsentämistä.
Energia: 0,6 MJ / 150 kcal
Prot. 8 g, hh 13 g, ra. 8 g
Jogurttikastike
3 dl maustamatonta jogurttia
1 ruukku tuoretta korianteria
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria
Hienonna korianteri. Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset. Tarkista maku.