17.2.2003 Uunipaahdettua bataattia, maissia ja broilerinkoivet chiliöljyllä maustettuna

1-2 bataattia
4 kokonaista säilykemaissia
(2 sipulia)
4 marinoimatonta broilerinkoipea

1 kookas tuore punainen chili
3 valkosipulinkynttä
2 tl korianterinsiemeniä tai jeeraa
2 tl sokeria
3 rkl soijaa
1 dl öljyä

Kuori bataatit ja leikkaa 3 cm paksuiksi viipaleiksi tai reiluiksi lohkoiksi. Valuta maissit. Valmista chilikastike. Halkaise chili, poista siemenet ja hienonna malto. Kuori ja hienonna valkosipulit. Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset. Levitä bataattiviipaleet ja broilerinkoivet uunipellille. Voitele kastikkeella.

Kypsennä 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Lisää pellille maissit ja voitele loppu kastike broilerien, bataattien ja maissien päälle. Nosta uunin 225-asteeseen ja kypsennä vielä noin 10-15 minuuttia, kunnes broilerinkoivet ovat kypsiä. Tarjoa viilentävän jogurttikastikkeen kanssa.

Vinkki: Voit marinoida broilerinkoipia chiliöljyssä muutamasta tunnista vuorokauteen ennen kypsentämistä.


Energia: 0,6 MJ / 150 kcal
Prot. 8 g, hh 13 g, ra. 8 g

Jogurttikastike

3 dl maustamatonta jogurttia
1 ruukku tuoretta korianteria
2 rkl sitruunamehua
suolaa
mustapippuria

Hienonna korianteri. Yhdistä kastikkeen kaikki ainekset. Tarkista maku.

Energia: 130 kJ/ 31 kcal
Prot. 3 g, hh 4 g, ra. 0,3 g

Lime-hunajasiirappi ja hedelmiä

2 limettiä (mehu ja kuoret)
1 dl hunajaa
1 dl sokeria
vettä

Pese limetit huolellisesti. Raasta limetin kuori ja purista mehu. Mittaa mehu ja lisää vettä niin, että nestettä on yhteensä 2 dl. Mittaa kaikki ainekset kattilaan ja kiehauta. Anna jäähtyä. Tarjoa hedelmien kanssa tai marinoi hedelmäpaloja siirapissa.

Energia: 0,4 MJ / 100 kcal
Prot. 0,1 g, hh 24 g, ra. 0 g

Erikoishedelmiä

- 2 ananasta
- 2 granaattiomenaa
- 2 papaijaa
- 2 sharonhedelmää
- 6 kumkvattia
- 6-8 litsiä ja/ tai rambutaania
- 2 guavaa
- 2 annonaa
- 2 viikunaa
- 2 mangostania



Laskelmat on tehty käyttäen Aivo Finland Oy:n ravintolaskentaohjelmia.

Lue myös:

    Uusimmat