160 000 euron Mersu kenotti ojassa, eikä "omistajalla" ollut varaa hinausautoon – Ylöjärven autoliikkeen video paljasti röyhkeän varkaan ajotaidot

Video: Murtomies anasti arvomersun – kolhi ja ajoi ojaan 2:50
Katso videolta, miten helposti murtomies kähvelsi 160 000 euron arvoauton ja miten surkeasti hän ajoi sitä.

Sattuipa talviaikaan Nokialla eräs mies osumaan onnettomuuspaikalle. Ihmisillä ei tilanteessa ollut hätää, mutta lumisessa ojassa kenotti kallis Mersu.

Arvoauton ympärillä parveili tuskastunutta väkeä, joka yritti kiskoa autoa takaisin tielle.

Auto oli Mercedes-Benz E 63 AMG, vuosimallia 2019. Mersulla oli ajettu alle 20 000 kilometriä ja sen arvo oli 160 000 euroa.

Sattumalta paikalle osunut sivullinen katseli touhua ja ehdotti, että sitkeästi mahanpohjastaan ojaan juuttunut auto olisi parasta kiskoa tielle hinausalan ammattilaisten voimin.

Mersun omistajaksi esittäytynyt nuorehko mies sanoi kuitenkin, ettei hänellä ollut varaa hinausautoon. Hän kertoi saaneensa auton juuri Amerikasta ja kertoi, että hänen kaikki rahansa olivat kiinni siinä.

Siksi mies oli soitellut kavereitaan apuun.

Sivullinen mies ehdotti, että hän voisi yrittää kiskoa auton tielle traktorilla. Homma jäi kuitenkin sikseen.

Poliisit hoksasivat tilanteen

Ohikulkija jätti kaverusporukan tuhertamaan auton kimppuun ja lähti kotiin. Parin tunnin kuluttua Mersun omistaja ilmestyi hänen ovensa taakse pyytämään apua.

Nyt mies lähti traktorin kanssa paikalle ja mersumies ajoi toisella autolla hänen takanaan. 

Kun saattue lähestyi ulosajopaikkaa, apuun lähtenyt mies näki poliisin pysähtyneen ulosajopaikalle. Samalla traktorikuski huomasi, että avunpyytäjä oli hävinnyt vähin äänin hänen takaansa.

Poliisin selvityksissä ilmeni, että arvoauto oli varastettu varhain samana aamuna Ylöjärveltä eräästä autoliikkeestä. Valvontakameratallenteet todistivat, kuinka murtovaras ajoi autoliikkeen pihaan, tallusteli autokaupan luokse ja ajoi Mersun ulos liikkeestä.

Liikkeen ikkuna oli rikottu ja Mersu ajettu ulos kaupasta. Vaikka varkaus näyttikin muutoin sujuneen yllättävän varmoin ottein, ulos ajaessaan varas kolhi autoa autokaupan ovenpieleen.

Vankeutta rapsahti

Murtovaras kiisti rikoksen ja väitti, että auton oli varastanut joku muu. Oman kertomansa mukaan hän oli ollut vain auttamassa ulosajopaikalla.

Pirkanmaan käräjäoikeus ei miehen puheita uskonut. Oikeus katsoi 27-vuotiaan miehen syylliseksi törkeään varkauteen, liikenneturvallisuuden vaarantamiseen ja kulkuneuvon kuljettamiseen ilman ajo-oikeutta.

Mies sai samalta päivältä tuomion myös toisesta liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja kortitta ajamisesta toisen auton kanssa, jonka hän niin ikään onnistui ajamaan ulos tieltä.

Tarinalla on sikäli onnellinen loppu, että autoliike sai 160 000 euron Mersun takaisin. 

Rikokset tapahtuivat tammikuussa 2022 paria viikkoa ennen miehen syntymäpäivää. Arvoauton sijaan mies sai syntymäpäivälahjaksi 11 kuukautta ehdotonta vankeutta ja 5 700 euron laskun auton vahinkojen korjaamisesta.

Lue myös:

    Uusimmat