Land Rover -kuski yritti pistää moottorivian vakuutusyhtiön piikkiin – käytti jopa poliisin kameratolppaa lavastukseen

Auton moottori rikkoontui ja korjaaminen olisi maksanut maltaita – omistaja poltti auton vakuutusyhtiön huijaamiseksi 1:00
Video: Tällaisessa kunnossa vakuutusyhtiö sai huijarin Land Roverin.

Maastoautoon ilmaantui ajon estävä ja kallis moottorivika. Korjaamisen sijaan auton omistaja päätti polttaa auton lunastuskuntoon ja väittää vakuutusyhtiölle tapahtumaa vahingoksi.

Tapahtumasarja sai alkunsa syksyllä 2019, kun mies hinautti Land Rover Discovery 4 -mallisen auton korjaamolle. Kun korjaamo kertoi miehelle arvion korjauslaskusta, mies hinasi auton muualle.

Noin puolen vuoden kuluttua huhtikuussa 2020 auto paloi lunastuskuntoon yöaikaan Kirkkonummella. Omistaja kertoi vahinkoilmoituksessa vakuutusyhtiölle, että auto syttyi itsekseen palamaan kesken ajon.

Mies ilmoitti palaneen auton arvoksi vähintään 30 000 euroa. Vakuutusyhtiö ehti korvata miehelle 700 eurolla sijaisauton käyttöä, mutta sitten vakuutusyhtiön epäilyt heräsivät.

Lavasti huijauksen hyvin

Vakuutusyhtiö päätti tutkituttaa romuksi palaneen maastoauton tarkemmin. Tutkimuksessa selvisi, että autossa oli ollut jo ennen paloa moottorivika.

Poliisin selvitti, että maastoauton omistaja oli valmistellut petosta etukäteen. Hän oli muiden muassa väittänyt lähipiirilleen korjauttaneensa moottorivian kavereillaan.

Lisäksi hän oli ilmeisesti kiinnittänyt viallisen maasturin rekisterikilvet toiseen saman merkkiseen maastoautoon ja ajanut sillä ylinopeutta poliisin kameratolppaan kuukautta ennen auton polttamista. Pahaksi onneksi maastoauto oli rungoltaan kuitenkin hieman erilainen kuin viallinen auto ja asiantuntija huomasi tämän.

Kameratolpasta jäänyt valokuva ei siis riittänyt todistamaan sitä, että moottorivikainen ajoneuvo olisi ollut ajokuntoinen tulipalon tapahtuessa.

Korvausten sijaan maksettavaa

Vakuutusyhtiön mukaan moottorivikaisen auton arvo olisi ollut 9 000 euroa. Jos auto olisi ollut kunnossa, sen arvo olisi ollut 18 000 euroa.

Lunastusvakuutuksen perusteella vakuutusyhtiö olisi maksanut autosta vielä 5 400 euroa. Yhteensä mies olisi voinut saada vakuutusyhtiöltä huijauksensa avulla yli 23 000 euroa vahingonkorvauksia.

Jäätyään kiinni huijauksesta mies tunnusti tekonsa. Hän kertoi hinauttaneensa auton palopaikalle ja sytyttäneensä itse sen tuleen.

Korvausrahojen sijaan 33-vuotias mies sai viiden kuukauden ehdollisen vankeustuomion törkeästä petoksesta. Lisäksi Länsi-Uudenmaan käräjäoikeus määräsi hänet maksamaan erilaisia vahingonkorvauksia, todistelukustannuksia ja oikeudenkäyntikuluja yhteensä noin 6 300 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat