16-vuotias poika puukotti miehen kuoliaaksi ja yritti tappaa toisen Tampereella – sai vuosien vankeusrangaistuksen

2:35
Video kertoo: Näin tapahtumat Tampereen Haapalinnan surmapaikalla etenivät.

Pirkanmaan käräjäoikeus tuomitsi 16-vuotiaan teinipojan 7 vuoden ja 6 kuukauden vankeusrangaistukseen nuorena henkilönä tehdyistä taposta, tapon yrityksestä ja huumausaineen käyttörikoksesta.

Hyökkäykset tapahtuivat Tampereeen Haapalinnassa viime heinäkuussa.

Nuori mies oli iskenyt keski-ikäistä miestä kaulaan teräaseella aiheuttaen miehelle kohtalokkaan runsaan verenvuodon. Tämän jälkeen hän yritti tappaa toisen miehen lyömällä tätä teräaseella kaulaan ja rintakehään. Pojan todettiin käyttäneen joukkoa erilaisia huumausaineita, kuten myös muut asunnossa paikalla olleet.

Poika otettiin kiinni tapahtumapaikan pihasta, jonne myös uhri oli menehtynyt.

Poika väitti itsepuolustukseksi

Poika oli ollut asunnolla äitinsä kanssa, eivätkä he ennakolta tunteneet uhreja, vaan he olivat tavanneet nämä edeltävänä yönä. Poika oli saapunut kaupunkiin varta vasten äitiään tapaamaan.

Hän kiisti oikeudessa syytteet henkirikoksesta ja sen yrityksestä. Pojan ja tämän äidin kertoman mukaan kyse olisi ollut hätävarjelusta, kun poikaa oli ensin syytetty huumevarkaaksi ja hänen kimppuunsa oli sen jälkeen käyty.

Oikeus tuli näytön perusteella toiseen johtopäätökseen eikä katsonut kertomusta hätävarjelusta uskottavaksi. Pojan ei myöskään katsottu pyrkineen estämään tekojensa seurauksia esimerkiksi hälyttämällä viipymättä apua.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja