16.8. Tomaatti-mozzarellasilakat

  • 500 g silakkafileitä
  • 100 g mozzarellaa
  • 3 tomaattia
  • basilikaa
  • mustapippuria
  • ruisjauhoja
  • oliiviöljyä
  • 1 sitruuna

Basilikaperunat:

  • 800 g perunoita
  • 4 dl ruokakermaa
  • suolaa
  • pippuria
  • basilikaa

Asettele puolet silakkafileistä nahkapuoli alaspäin leivinpaperilla peitetylle laudalle.

Leikkaa tomaatit ja mozzarella siivuiksi ja irrota basilikasta lehtiä.

Aseta siivu tomaattia, siivu mozzarellaa ja basilikanlehti jokaisen fileen päälle. Aseta toinen filee pihvin päällipuoleksi.

Pyöräytä silakkapihvit ruisjauhoissa ja paista rapeiksi oliiviöljyssä.

Kuori ja kuutioi perunat ja kuullota niitä kevyesti oliiviöljyssä. Lisää päälle kermaa ja hauduta kunnes perunat ovat kypsiä.

Mausta suolalla ja leikkaa myös runsaasti basilikaa perunoiden mausteeksi.

Reseptit: Sami Garam

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja