Mainos

16-16! KooKoon alkukausi on yllättänyt kaikki – "Onhan se ihan poikkeuksellista"

KooKoon alkukausi on ollut erikoinen. Kouvolalaisjoukkue on pelannut todellisia maali-iloitteluotteluita, mikä on aiheuttanut ihmetystä myös kouvolaisleirissä.

KooKoo kärsi SaiPalle 5-6- ja 3-7-tappiot SM-liigan avausviikonloppuna. Keskiviikkona maali-iloittelu jatkui, kun kouvolaisryhmä murskasi Tapparan 8-3-lukemin. 

KooKoo on tehnyt kolmeen otteluun 16 maalia ja päästänyt yhtä monta. KooKoon hyökkääjä Juha-Pekka Haatajan mielestä kaikki kolme peliä ovat olleet ihmeellisiä.

– Paljon on soinut molemmissa päissä. Ylivoima on ollut meillä tosi hyvää ja sillä lailla olemme monta maalia onnistuneet tekemään. On siellä ihmeellisiäkin maaleja ollut, Haataja kertoi puhelimitse MTV Sportille.

– Se, että tällaisia pelejä tulee kolme putkeen, niin onhan se ihan poikkeuksellista. En ole ikinä kautta tällä tavoin aloittanut, että molemmissa päissä verkko heiluu, Haataja jatkoi.

KooKoon päävalmentaja Tuomas Tuokkolan mukaan SaiPa oli maalipaikoissaan erityisen tehokas.

– SaiPa sai 15 maalipaikkaa, joista he tekivät seitsemän maalia, se tuuri oli murhaava. Puolustaminen on meidän hoidettava loppuun asti, ennen kuin rupeamme hyökkäämään. Tänään onnistuimme kiekollisesti, emmekä antaneet niin paljon maalipaikkoja, Tuokkola totesi puhelimitse MTV Sportille.

Jos kaksi ensimmäistä ottelua olivat erikoiset, sitä oli myös kolmas. Tappara on pelannut kuusi edellistä kevättä SM-liigan finaaleissa, mutta keskiviikkona Kouvolassa sitä ei huomannut. 

Kookoo meni jo avauserässä 4-1-johtoon ja toisen erän jälkeen se johti jo 7-1. Maalijuhla aiheutti sen, että Tappara vaihtoi kahdesti maalivahtiaan ottelun aikana. 

Ottelun aloittanut Christian Heljanko vaihdettiin KooKoon kolmannen osuman jälkeen, mutta palasi tolppien väliin kolmanteen erään. Niklas Bäckström torjui välissä toisen erän. 

Haataja ja Tuokkola eivät osanneet tuollaista ottelua odottaa.

– Ihan sama ketä vastaan, jos tekee viisikin maalia, niin se on kova juttu, Haataja mietti.

– Jos olisin aamulla sanonut, että voitamme Tapparan 8-3, niin tuskin kauhean moni olisi sanonut, että ”oletko ihan hereillä siitä, mikä illan kuvio on”, Tuokkola puolestaan ironisesti totesi.

Haataja ei muistanut uraltaan vastaavaa ottelua. 35-vuotias hyökkääjä kuitenkin painotti, että alkukaudesta tämän tyyppiset ottelut ovat mahdollisia.

– Kauden mittaan ottelut sitten tasoittuvat ja maalimäärät pienevät kovasti. 

Tuokkolan mukaan KooKoo pelasi tiiviinä viisikkona, pystyi pysymään kiekossa ja luisteli hyvin. Se oli avain voittoon.

– Laukaisuprosentti oli kova, oli myös hyviä laukauksia, joista saimme maaleja. Viisikko oli sillä lailla kasassa, että siellä oli maskia ja saimme ohjattua. Meidän pelaamisessamme oli paljon hyvää.

– Tänään myös kiekko myös pomppi meille. SaiPaa vastaan lämäri meni housuihin, se meni ohi maalin, tänään meni lämäri ohi ja se meni maaliin, Tuokkola päätti.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.