Mainos

15 ironista asiaa vanhemmuudessa – tunnistatko nämä?

Nukkuma-aika taloudessanne on aikaisempi kuin koskaan, mutta olet aina väsynyt? Olet selvästi jonkun vanhempi! Christa Osborne kirjoitti Scary Mommy -sivustolle listan järjettömiä asioita, joita jokainen vanhempi on kokenut.

 1. Luulit lapsen lähentävän teitä avioparina, mutta lapsi ei lähentänyt teitä lainkaan. Osborne huomauttaa, että lapsia kuvataan pieniksi ilon pakkauksiksi, kun he todellisuudessa ovat ”pieniä, huutavia ripulipakkauksia”.
 2.  Siivoat jatkuvasti, mutta missään ei ole koskaan puhdasta tai siistiä. Saatat saada yhden huoneen kodistasi siistiksi, muttet koskaan kaikkia kerralla.
 3. Nukkuma-aika taloudessanne on aikaisempi kuin koskaan, mutta olet aina väsynyt. Joskus vielä valvoit aamukahteen ja heräsit virkeänä. Nyt toivot unta jo iltayhdeksältä.
 4. Lapsia saadaan seksin avulla, mutta lapsi estää seksin harrastamisen jatkossa. Hetken seksi oli pelkkä kotityö, joka tähtäsi perheenlisäykseen. Kun sitten vuoden kuluttua haluaisit harrastaa seksiä "muuten vain", se ei noin vain onnistukaan.
 5. Jotta voisit saada lapsen, sinun täytyy käyttää viehätysvoimaasi, jonka lapsen harjoittama valvominen sitten vie. Univaje, kuola rintamuksella ja tummat silmänaluset.... Nämä tulevat tutuiksi ainakin vauvan ensimmäisinä vuosina!
 6. Taloudessanne puunataan, pestään ja kammataan enemmän kuin koskaan aiemmin, mutta tunnet olosi silti räjähtäneeksi. Syy on yksinkertaisesti se, että 99 prosenttia kaikesta huolehtimisesta kohdistuu lapseesi. Viimeinen prosentti menee koirallenne, jonka kynnet joudut leikkaamaan.
 7. Sinkkuvanhempi kaipaa lapsensa kasvattamisen tueksi toista aikuista, jonka löytämisestä kyseinen lapsi tekee mahdotonta. Treffeillä mietit, koska on oikea aika kertoa "se yksi pieni juttu" itsestäsi.
 8. Käyt töissä ja saat hyvää palkkaa, mutta sinulla ei koskaan ole rahaa. Kun ihmiset sanovat lapsen kasvattamista kalliiksi, he eivät valehtele!
 9. Organisoit, delegoit ja neuvot töissä aikuisia ihmisiä päivät pitkät, muttet saa yhtä alle metrin mittaista ihmistä hallintaasi. Tutkintotodistuksesi, työhakemuksesi ja vuosien urakehityksesi johtaa siihen, että istut pöydässä lapsesi kanssa ja yrität saada hänet syömään edes yhden pienen pavun.
 10. Lähdet kotoa pitämään hauskaa perheesi kanssa, mutta kellään ei ole hauskaa. Lähdette huvipuistoon, mutta hauskuuden ja ilonkiljahdusten sijaan ilma on joko tukahduttavan kuuma tai sateinen, lapsesi hermot menevät, hän kippaa viiden euron jäätelönsä asfaltille ja sinä kihiset turhautuneena.
 11. Lupasit, ettet ole kuin vanhempasi, mutta kuulet usein heidän käyttämiensä fraasien valuvan suustasi. Lapsesi luonne on aivan yhtä vaikea kuin omasi, ja huomaat pian uhkailevasi ja lahjovasi häntä aivan samalla tavalla kuin äitisi sinua aikoinaan.
 12. Käsket jälkikasvuasi jatkuvasti kuuntelemaan itseäsi, mutta kun lapsi hölöttää sinulle, yrität olla kuuntelematta. Kun annat tärkeitä turvaohjeita, lasta ei kiinnosta kuunnella. Heti, kun aloitat keskustelun jonkun aikuisen kanssa, lapsi kiinnostuu seurastasi, roikkuu hihassasi ja hokee ”hei, kuuntele, hei, hei”.
 13. Lapsesi luottaa sinuun ja uskoo sinun tietävän kaiken, mutta sinusta tuntuu, ettet tiedä mitään. Olet lapsesi tuki ja turva, ja samalla kauhuissasi koko ajan. Et ehkä pelkää pimeää, mutta työpaikan menetystä tai lapsen sairastumista pelkäät senkin edestä.
 14. Et ole koskaan yksin, mutta olet silti yksinäinen. Et saa mennä itse edes vessaan ilman viisivuotiaan seuraa, mutta tunnet silti joskus pistävää yksinäisyyttä.
 15. Haikailet omaa aikaa, mutta kaipaat lastasi, jos olet ilman häntä. Samalla koet syyllisyyttä siitä, että olet omilla teilläsi ensimmäisen kerran kolmeen kuukauteen. Ristiriitaista, eikö?

***

2:57

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.