14 miljoonan lottovoitto jysähti pikkupaikkakunnalle – kaustislaiset iloitsevat onnenpotkusta: "Olen tosi onnellinen!"

Kaustiselle jysähti lauantai-iltana 14 miljoonan euron loton jättipotti. Tämänhetkisen tiedon mukaan voitto napsahti yhdelle onnekkaalle nettipelaajalle.

Eilinen potti oli Loton lähes 50-vuotisen historian kuudenneksi suurin voitto ja neljänneksi suurin yhdelle henkilölle osunut voitto.

Koska miljoonien eurojen arvoinen lottokuponki pelattiin netin kautta, ei voittajan tarvitse lähteä kuittaamaan sitä Veikkauksen pääkonttorista Helsingistä. Halutessaan voittaja saa käydä pääkonttorilla juomassa voittokahvit sekä kirjoittamassa tunnelmiaan voittajien kirjaan.

MTV Uutiset kurkisti Kaustisen elämään sunnuntaina. Hieman yli neljän tuhannen asukkaan kunta oli hiljentynyt isänpäivän viettoon, mutta keskustassa liikkui silti joitakin ihmisiä.

Kaustisen R-kioskin kauppias Annika Känsäkangas riemuitsee voiton osumisesta juuri Kaustiselle.

– Aivan ihana juttu, että saadaan tännekin tämmöinen isompi voitto pitkästä aikaa. Olen tosi onnellinen voittajan puolesta, Känsäkangas hehkuttaa.

Kauppiaan mukaan ainakaan vielä huhumylly siitä, kuka on voiton takana, ei ole lähtenyt pyörimään.

 – Jännitetään kuka se o,n ja onko voittosummalla vaikutusta täällä, että mihin hän sen käyttää.

"Lottovoittaja päättää"

Koiria ulkoiluttamaan lähtenyt kaustislainen Sini Jylhä toivoo, että rahat tulevat voittajalle todelliseen tarpeeseen. Jos voittaja haluaa lahjoittaa kotiseudulleen osan voitostaan tai tehdä muuten hyvää, on Kaustisella monta hyvää kohdetta, Jylhä arvelee.

– Mutta se on ihan lottovoittajan itse päätettävissä, mitä (rahoillaan) tekee.

Huhumylly ei ole tavoittanut myöskään Jylhää.

– Itse en ole kuullut huhuja. Lähdin vasta koirien kanssa lenkille. Eikä Facebookissa ollut vielä mitään (huhuja), mutta kyllä varmasti viikon aikana tulee vielä paljonkin huhuja, kuka on mahdollisesti voittanut, Jylhä miettii.

”Voi olla kuka tahansa”

Kaustisen keskustassa liikkeellä ollut Niiles West kertoo, että kaustislaiset ovat kovia veikkaamaan.

– Kyllä tavallaan yllätti. En ole kuullut, että näin isoa pottia olisi ennen tullut (tänne). Aika paljon ihmiset veikkailevat ja veikkaus on isossa suosiossa täällä Kaustisella. Pieneen paikkakuntaan tulee voitto, kuulostaa se aina suurelta, West sanoo.

Arvailu voittajasta jatkuu. Nyt kuka tahansa vastaantulija Kaustisella voi olla uusi miljonääri.

– Se voi olla kuka tahansa, sanoo West.

Lue myös:

    Uusimmat