Mainos

14 epämukavaa asiaa, joiden tekeminen muuttaa elämäsi pysyvästi

Mitä kukin kokee epämukavana, riippuu ihmisestä, mutta meneminen pois mukavuusalueelta on avain itsensä kehittämiseen.

Omien rajojen tunnistaminen ja niiden rikkominen on arvokasta. Tech Insider kokosi Quora-käyttäjien kertomat asiat, jotka ovat auttaneet heitä kasvamaan ja kehittymään.

1. Kyseenalaista

Kaikkien itsestäänselvyyksien kyseenalaistaminen ja niihin vastausten etsiminen on antoisaa ja unohtumatonta.

2. Ole rehellinen

Olemalla rehellisempi kuin ikinä ennen jonkun henkilön kanssa on yksi epämukavimmista asioista, mitä voi tehdä, mutta se voi kuitenkin olla myös yksi arvokkaimmista.

3. Meditoi

Usein hidastaminen ja sisäisen rauhan löytäminen on vaikeaa sellaisille henkilöille, jotka ovat koko ajan menossa ja jotka ajattelevat, mitä seuraavaksi pitäisi tehdä.

4. Herää äärimmäisen aikaisin

Eräs käyttäjä rakastaa herätä ennen auringonnousua, koska se tarjoaa täydellisen opiskelu- ja työskentely-ympäristön. Viideltä herääminen, kun kaikki muut vielä nukkuvat, on täydellinen vaikkakin haastava tapa aloittaa päivä hiljaisuudessa.

5. Tee jotakin luovaa

– Monet ihmiset sanovat, että haluaisivat olla luovia. Sitten he menevät kotiin ja katsovat siellä Netflixiä ja juovat punaviiniä, eräs käyttäjä kirjoittaa.

Epäonnistumisen pelko vaikuttaa ihmiseen vahvasti, mutta luova ulosanti voi tehdä hyvää keholle ja mielelle.

6. Tarkkaile rahankäyttöä

Pidä kirjaa muutaman kuukauden ajan kaikesta rahankäytöstäsi: autonkorjauksesta ja henkivakuutuksesta kahviin ja ranskalaisiin.

Tulet yllättymään, miten paljon voit säästää jo pelkästään seuraamalla rahankäyttöäsi.

7. Osallistu vapaaehtoistoimintaan

Vapaaehtoistoiminta saa sinut tuntemaan, että olet osa jotakin isoa. Myös epäitsekkäät teot ja muiden auttaminen ovat elämässä tärkeitä.

8. Seuraa mitä syöt

Saattaa olla vaikeaa seurata, kuinka paljon syö päivän aikana, mutta apuna voi käyttää esimerkiksi erilaisia puhelinsovelluksia.

– En tajunnut, kuinka vähän ravintoaineita sain ja miten paljon sokeria ja rasvaa söin päivittäin, ennen kuin aloin seurata asiaa säännöllisesti, Quora-käyttäjä kirjoittaa.

9. Syö ainoastaan ravitsevia ruokia

Muuta ruokavaliotasi ja ala syödä ruokia, jotka ovat ravitsevia – tämä tulee muuttamaan elämäsi ikiajoiksi.

Kannattaa valmistaa ruokaa itse ja syödä luomuruokaa niin paljon kuin mahdollista. Huomaa ero omassa olossa, kun syöt jotakin, mikä ei ole sinulle hyväksi. 

10. Harjoittele julkisesti puhumista

Et koskaan tiedä, milloin sinut kutsutaan puhumaan julkisesti. Julkisesti puhumisen harjoittelu on avainasemassa viestintätaitojen parantamiseen.

Esimerkiksi Toastmasters-verkosto toimii ympäri maailmaa, ja toiminnan tarkoituksena on auttaa kehittämään esiintymistaitoja. Tällaiseen toimintaan osallistumalla voi harjoitella julkisesti puhumista.

11. Puhu tuntemattomalle henkilölle

– Näetkö jonkun henkilön, joka kiinnostaa sinua? Mene ja juttele hänelle, eräs käyttäjä suosittelee.

Hän muistuttaa, että pahinta mitä voi tapahtua, on se, että tulee torjutuksi. Tästä kuitenkin syntyy hauska tarina, jonka voi kertoa muille. Myös itseluottamus kasvaa.

12. Jätä puhelin taskuun

Kuinka monta kertaa katsoit puhelintasi viimeksi, kun olit ravintolassa tai baarissa? Ei aina kannattaisi turvautua omaan puhelimeen, kun on tylsistynyt. Tutkimuksen mukaan tylsistyminen saattaa auttaa meitä olemaan luovimpia ja tuotteliaampia.

13. Keskity yhteen asiaan kerrallaan

Kehittyäkseen ja oppiakseen saattaa yrittää oppia monia asioita samaan aikaan. Eräs käyttäjä kuitenkin suosittelee tekemään päinvastoin.

– Jos vaihtaa jatkuvasti kiinnostuksenkohteita, ei koskaan huomaa omaa henkilökohtaista kehitystä. Valitse yksi asia, johon sitoudut ja tee töitä sen eteen.

14. Lähes mahdottoman tavoitteen saavuttaminen

Yksi epämukavimmista asioista, mitä voi tehdä, on asettaa ja saavuttaa tavoite, joka on vaikeampi kuin mitä olet ikinä aikaisemmin tehnyt.

Jos juokset kilometrin päivässä, kymmenen kilometrin juoksu saattaa kuulostaa pelottavalta. Aseta se vuoden tavoitteeksi.

– Vaikeinta on lähteä ulos ja oikeasti ottaa askelia tavoitteen saavuttamisen eteen, eräs käyttäjä toteaa.

Lähde: Tech Insider

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.