13.4 2004 Lohilaatikko ja tomaatti-sipulisalaatti

Lohilaatikko

  • 1kg perunoita
  • 2 sipulia
  • 1 kirjolohi filee
  • 0,5 l kulutusmaitoa
  • 3 kananmunaa
  • nippu tilliä
  • suolaa
  • nokare voita
  • maustepippuria

Kuori ja viipaloi perunat, hienonna sipuli. Poista kirjolohesta nahka ja viipaloi, mausta suolalla ja tillillä. Voitele uunivuoka. Lado kerroksittain uunivuokaan peruna, sipuli ja lohiviipaleet ja ripaus maustepippuria. Valmista munamaito ja mausta suolalla, kaada päälle ja paista uunissa 175 asteessa noin tunti 10 minuuttia. Painele välillä lastalla niin että neste nousee pintaan.

Tomaatti-sipulisalaatti

  • 6 tomaattia
  • 1 sipuli
  • 1/2 dl öljyä
  • 1 tl dijon sinappia
  • 1/2 sitruunan mehu
  • 1 rkl hienonnettua tuoretta rakuunaa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • sokeria

Kuori sipuli ja leikkaa ohuiksi renkaiksi. Sekoita sokeri ja sinappi keskenään, vatkaa öljy joukkoon ohuena nauhana ja lisää sitruunanmehu ja mausteet ja rakuuna. Pyörittele sipulirenkaat kastikkeessa ja anna maustua noin 1/2 tuntia. Viipaloi tomaatit ja lado salaattiastiaan, laita sipulit päälle.

Reseptit: Jyrki Sukula/ Ruokala

Lue myös:

    Uusimmat