12-vuotiaan tytön ampujaa ei ole vieläkään löydetty Ruotsissa – alueella kytee väkivallan pelko: "Tuntuu kuin viranomaiset olisivat jo luovuttaneet"

Viikko sitten Ruotsin Norsborgissa ampumavälikohtauksessa kuolleen 12-vuotiaan tytön ampujaa ei vieläkään ole saatu kiinni. Tapahtuma on järkyttänyt alueella asuvia ihmisiä.

Poliisi löysi aiemmin tällä viikolla etsimänsä valkoisen Audin, josta käsin tyttö oli todennäköisesti ammuttu kadulle. Auto löydettiin osittain palaneena.

Perjantaiaamuna alueelta löydettiin kuolleena myös mies palaneesta autosta. Auto oli eri, jota käytettiin tytön ampumistapauksessa. On epäselvää, liittyykö murhana tutkittava tapaus tytön kuolemaan.

– On liian aikaista sanoa, onko tapauksien välillä yhteys. Luonnollisesti tutkimme sitä, kertoi Tukholman poliisin tiedottaja Mats Eriksson SVT:lle.

Tapaus herättää pelkoa alueella

Yli 20 vuotta Tukholman eteläpuolella sijaitsevalla alueella asunut Toni Nasr kertoo väkivallan lisääntyneen kaupungissa.

– Tuntuu kuin viranomaiset olisivat jo luovuttaneet, alueesta on tullut ghetto. Joka päivä kuulemme kuolemasta jossain, se on surullista, Nasr kertoo SVT:lle.

– Olemme alkaneet etsiä uutta paikkaa asua. Täällä ei ole turvallista. Meillä on pieniä lapsia ja pelkäämme päästää heitä pois pihasta. Joka päivä tapahtuu jotain uutta, hän kuvailee.

Nasr haluaisi yhteiskunnan puuttuvan huononevaan tilanteeseen.

– Tänne tarvitaan lisää poliiseja sekä kovempia rangaistuksia. Nuoret eivät kunnioita ketään, ei opettajia eikä poliiseja.

Myös Annika Ringkvist on huolissaan kehityksestä.

– Olemme miettineet muuttamista täältä. Olen asunut täällä koko elämäni ja nähnyt muutokset. Tilanteeseen tarvitaan muutos pian, Ringkvist kertoo.

– Hallituksen täytyy antaa enemmän valtaa poliisille toimia. Sen täytyy olla turhauttavaa poliisille, kun he liikkuvat alueella, mutta eivät voi tehdä mitään.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja