Ystävät muistavat Ruotsissa ammuttua 12-vuotiasta – tapahtuma herättää pelkoa: "En tiedä uskallanko tulla tänne enää"

12-vuotias tyttö oli ulkoiluttamassa koiraansa lauantain ja sunnuntain välisenä yönä Botkyrkassa Tukholman eteläpuolella, kun hänet ammuttiin ohiajavasta autosta.

Hänen ystävänsä muistelivat tyttöä maanantaina tapahtumapaikan lähettyvillä järjestetyssä muistotilaisuudessa, josta muun muassa Aftonbladet kertoo.

Marya Abdiyo ja hänen tyttärensä Nicole, 12, olivat uhrille läheisiä ystäviä.

– He nauroivat ja tekivät yhdessä TikTok-videoita useita tunteja putkeen, he muistelivat.

– En voi ymmärtää tapahtunutta. Hän ja tyttäreni olivat läheisiä ystäviä. He olivat vielä lauantaina toistensa kanssa. Hän oli niin mukava tyttö, Marya Abdiyo kuvaili.

Uutinen levisi Snapchatissa

Ystävykset olivat vielä lauantaina illalla viestitelleet toisilleen. Sunnuntaiaamuna suru-uutinen alkoi levitä sosiaalisen median palvelussa Snapchatissa.

– Yritän lohduttaa Nicolea, mutta kuinka selität 12-vuotiaalle, että viaton lapsi ammutaan? Marya Abdiyo kertoi kyyneleet silmissä.

Expressenille kertova kaveri Marieroze, 13, sai myös Snapchatin kautta tiedon kuolemasta, ja hänen äitinsä vahvisti sen opettajalta.

– Kaikki tapahtui niin nopeasti. Oli vaikeaa kertoa muille ystävilleni, että asia on niin. En halunnut heidän olevan yhtä järkyttyneitä kuin minä olin, Marieroze murehti.

­

Uhrin luokkatoveri Matheus, 13, oli myös tullut muistotilaisuuteen.

– Sain tietää tästä sunnuntaina. Hän oli niin kiva ja nauroi usein. Täällä kaikki tuntevat toisensa, koko alue suree, Matheus kertoo.

"Tilanne tuntuu vain pahenevan"

Leena Smolanderin, 55, lapsenlapsi oli menettänyt parhaan ystävänsä.

– Olemme kaikki järkyttyneitä. Hän antoi niin paljon ystävilleen ja on tuskaa nähdä heidän itkevän nyt, Smolander kertoo.

Jotkut ovat ihmetelleet, miksi lapsi oli kolmen aikaan viikonloppuyönä ulkona. Smolanderin mielestä syytä ei voi etsiä tytön liikkumisesta.

– Tilanne on mennyt liian pitkälle huumeiden, aseiden ja kaiken muun kanssa. Koko ajan tilanne tuntuu vain pahenevan, mutta kukaan ei tee mitään. Tyttö ei ollut tehnyt mitään pahaa ja hänellä oli koko elämä edessä, Smolander sanoo.

Myös Viktor, 10, tunsi kuolleen tytön.

– Halusin tulla ja nähdä muistotilaisuuden. En tiedä uskallanko tulla tänne enää, en ainakaan missään tapauksessa ilman vanhempia.

Poliisi etsii tällä hetkellä valkoisen farmariauton kuskia. Toistaiseksi ketään ei ole otettu kiinni, vaikka useita henkilöitä on kuultu asiasta.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja