12-vuotias tyttö ammuttiin autosta Tukholmassa – näin tapahtumat etenivät: Oli ulkoiluttamassa koiraa ennen kuolemaansa

Sunnuntain vastaisena yönä tapahtui ampumavälikohtaus, jossa 12-vuotias tyttö sai surmansa Norsborgissa Botkyrkan kunnassa Tukholmasta etelään. Tuoreen tiedon mukaan tyttö joutui sivulliseksi uhriksi ollessaan ulkoiluttamassa koiraansa, kertoo SVT.

Vuonna 2007 syntynyt tyttö sai surmansa Shell-huoltoaseman ja McDonald'sin edustalla, kun häntä ammuttiin liikkuvasta autosta. Tällä hetkellä poliisi suorittaa tapauksen teknistä tutkintaa ja on pyytänyt useita henkilöitä kuulusteluihin. 

Poliisi pyrkii pääsemään valkoisen farmariauton jäljille, joka liikkui huoltoaseman läheisyydessä tapahtuma-aikaan. Aiemmin sanottiin, että epäilty olisi liikkunut valkoisella pakettiautolla.

Poliisi ei halua kommentoida sitä, mikä oli ampujan alkuperäinen kohde.

– Emme tiedota enempää näin varhaisessa vaiheessa tutkintaa, sillä se saattaa hankaloittaa sitä, kommentoi Tukholman poliisin Palle Nilsson SVT:n haastattelussa.

SVT:n mukaan tapauksen uhri oli ulkoiluttamassa koiraansa ja menossa seuraavana päivänä uimaan ystäviensä kanssa. Kun poliisi hälytettiin paikalle, kello oli puoli neljä aamulla.

Tapauksella yhteyksiä rikollisjärjestöön?

Expressin mukaan ampujan kohteena oli kaksi miestä, jotka kuuluivat rikollisjärjestöön. Tyttöön osui siis harhaluoti.

Poliisi ei vahvista eikä kiellä tietoa todeksi. 

– Emme kommentoi asiaa. Yleisesti ottaen, tällaisilla ammuskeluilla on yhteys rikollisverkostoihin, mutta emme ota kantaa, mistä oli kyse tässä tapauksessa.

Ruotsissa todennäköisyys vastaaviin tapauksiin on edelleen alhainen.

 – Riski joutua sivulliseksi uhriksi vastaavanlaisissa tapauksissa on pieni Ruotsissa, mutta tapaukset ovat kasvaneet jossain määrin viime vuosina, sanoo ensiavun ja kriminologian erikoislääkäri Ardavan Khoshnood.

Nilssonin mukaan Tukholman alueella on 30 tapausta, joissa surmansa saaneilla henkilöillä arvellaan olevan yhteyksiä rikollisjärjestöihin. 

Tekijä saattaa näkyä valvontakameran kuvissa

Poliisilla on halussaan valvontakamerakuvaa ainakin yhdestä suunnasta tapahtumapaikalta, kertoo poliisin tiedottaja Mats Erikson  Aftonbladetille

– Tiedän, että meillä on valvontakamerakuvaa asianomaisesta.

Useita ihmisiä on viety poliisin kuulusteluihin, mutta toistaiseksi ketään ei ole pidätetty.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja