12.3. Bouillabaisse

  • 200 g lohta
  • 200 g kuhaa ( tms. vaaleaa kalaa)
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 200 g sinisimpukoita
  • 2 l kalalientä
  • 2 sipulia
  • 4 valkosipulinkynttä
  • 100 g fenkolia
  • 2-3 rkl tomaattipyreetä
  • 2-3 dl valkoviiniä
  • 4 laakerinlehteä
  • 1-2 tl timjamia
  • 1-4 tl sahramia
  • suolaa
  • pippuria
  • koristeluun tuoretta persiljaa

Leikkaa sipulit sekä fenkoli pienehköiksi paloiksi ja kuullota niitä isossa kattilassa hetken aikaa. Lisää tomaattipyree ja kaikki mausteet ja anna maustua muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon valkoviini sekä kalaliemi ja anna keittopohjan kiehua miedolla lämmöllä 15 min ajan. Silläaikaa leikkaa kalat paloiksi. Lopuksi lisää kalat sekä äyriäiset kattilaan ja keitä muutaman minuutin ajan. Koristele keitto tuoreella yrtillä.

Reseptit: Alex Nurmi

Lue myös:

    Uusimmat