Mainos

11-vuotias tyttö löydettiin raa'asti murhattuna rannalta Los Angelesista – lähes 50 vuotta myöhemmin poliisit koputtivat perheen ovelle löydettyään syyllisen

Terri Lynn Hollis murhattiin vuonna 1972 Kaliforniassa, Yhdysvalloissa. Tapaus jäi selvittämättä lähes 50 vuodeksi, mutta muutama viikko sitten tutkinnassa tehtiin ratkaiseva läpimurto, kertoo Los Angeles Times.

Kiitospäivänä marraskuussa 1972 yksitoistavuotias Terri Lynn Hollis oli pyöräilemässä naapurustossaan Torrancessa, Kalifornian osavaltiossa sijaitsevassa rannikkokaupungissa, mutta katosi pyöräretkensä aikana.

Seuraavana päivänä pienen tytön ruumis löydettiin syrjäiseltä rannalta Oxnardin kaupungista, noin tunnin ajomatkan päästä katoamispaikasta. Terri oli raiskattu ja kuristettu kuoliaaksi.

Osa murhan tutkijoista ei ollut vielä edes syntynyt tekohetkellä

Terrin isoveli Randy Hollis oli 16-vuotias, kun Terri murhattiin. Muutama viikko sitten Randy oli tulossa kotiin ja löysi pihatieltään poliiseja. Kun he olivat päässeet sisään, poliisit kertoivat tunnistaneensa Terrin murhasta epäillyn henkilön. Vaikka tapauksesta olikin jo 47 vuotta, Randy kertoi joutuneensa tunteiden valtaan kuullessaan asiasta.

– Se todella yllätti minut kaiken tämän jälkeen. Se tuo mieleen paljon muistoja, Randy Hollis sanoi.

Randy oli saapunut Torrancen poliisin tiedotustilaisuuteen siskonsa Tammyn kanssa. He ovat ainoat, jotka perheestä ovat yhä elossa.

– Kunpa vanhempani olisivat täällä näkemässä tämän päivän, Hollis sanoi tiedotustilaisuudessa ABC Newsin mukaan.

Randy Hollis sanoi arvostavansa, että tutkijat ottivat hänen siskonsa murhatapauksen vakavasti ja henkilökohtaisesti, vaikka osa tutkijoista ei vielä ollut edes syntynyt rikoksen tekohetkellä.

Epäillyn sukulainen paljasti yhteyden tietämättään

Tutkijat paljastivat tilaisuudessa, miten he olivat päässeet syyllisen jäljille. Terrin ruumiista kerätty dna-näyte yhdistettiin toiseen näytteeseen, joka oli lisätty sukututkimuspalvelun geenipankkiin epäillyn murhaajan sukulaisen toimesta.

Näyte johdatti tutkijat tarkentamaan epäilynsä Jake Edward Brown -nimiseen mieheen. Brown oli kuollut Arizonassa vuonna 2003, ja hänet oli aiemmin pidätetty huumausaineista, ryöstöstä ja kahdesta raiskauksesta Terrin murhan jälkeen.

Käytetty metodi oli sama kuin kuuluisassa ”Golden State Killer” -sarjamurhaajan tapauksessa. Sarjamurhaajaa etsittiin yli kolme vuosikymmentä 70- ja 80-luvuilla tehdyistä murhista Kaliforniassa.

Epäilty sarjamurhaaja Joseph DeAngelonapattiin vuoden 2018 keväällä eräältä murhapaikalta kerätyn dna-näytteen perusteella. Myös DeAngelon sukulainen oli lisännyt oman dna-näytteensä sukututkimukseen tarkoitettuun vapaaehtoiseen geenipankkiin. 

Epäillyn hauta avattiin

Terrin murhasta oli vuosikymmenten aikana pidätetty yksi henkilö vuonna 1974, mutta hän osoittautui syyttömäksi. Tutkijat tekivät lähes 2000 haastattelua ja tutkivat useita johtolankoja, mutta päätyivät aina umpikujaan.

Vuonna 2018 he saivat osuman geenipankista, joka johdatti heidät Brownin haudalle Arizonaan. Hauta avattiin ja perusteellisten dna-tutkimusten jälkeen pystyttiin vahvistamaan, että Brown oli murhaaja.

Randy Hollis toivoo, että tapaus tuo toivoa niille perheille, joiden läheisen kuolemaan ei ole vielä saatu vastauksia. Hollis kertoi pitävänsä joka kiitospäivä hiljaisen hetken pikkusiskonsa muistolle. Vaikka murhaaja on saatu kiinni, hän aikoo pitää hetken tänäkin vuonna, ja hänen mukaansa ehkä hieman pidemmän kuin aiemmin.

– Pieni hetki aikaa muistella, miten onnekkaita olemme siitä, mitä meillä on tällä hetkellä, Hollis sanoi.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja