11-vuotiaan tytön kauhunhetket tallentuivat videolle: BMW-kuski näyttää, miten hevosta ei saisi ikinä ohittaa

12-vuotiaan Arvi Martikaisen terveiset liikenteeseen 0:54
KATSO MYÖS: 12-vuotias ratsastaja Arvi Matikainen lähetti autoilijoille terveisiä kesällä 2018.

Varoittava esimerkki tallentui auton kojelautakameraan Englannissa.

Niamh Wykeham-Martin, 19, oli taluttamassa hevostaan ja sen selässä ratsastanutta pikkusiskoaan Izzya, 11, pitkin hiekkatietä Lounais-Englannissa sijaitsevassa Wiltshiressä, kun välinpitämättömän BMW-kuljettajan temppu aiheutti todella vaarallisen läheltä piti -tilanteen.

Hevosen perässä ohituspaikkaa odotelleen Matthew Lanen kojelautakameraan tallentunut video näyttää, kuinka edellä ajaneet kuljettajat ohittivat hevosen asiallisesti, mutta juuri kun Lane itse oli lähdössä ratsukon ohi, ampaisi takaa hopeinen BMW törkeällä nopeudella.

Hevosen rinnalle syöksähtänyt auto sai hevosen panikoimaan. Kaikeksi onneksi BMW:n kuljettaja ilmeisesti ehti havaitsemaan eläimen ja väisti oikeaan reunaan viime hetkellä. Niamhilla oli kuitenkin täysi työ saada siskonsa alla ollut Sully-niminen hevonen pysymään aisoissa.

Poliisi tietoinen

Alta löytyvä video paljastaa, että myös BMW:n edellä ajanut Audi-kuski havaitsi tapahtuneen, sillä tämä pysähtyi ja nousi ulos autosta pakottaen myös kaaharin pysähtymään. Myös Lane ajoi BMW-kuskin kiinni ja jäi tämän rinnalle juttusille.

Lane kertoo Swindon Advertiser -julkaisulle, että ennen vaarallisesti kaahannutta kuljettajaa hevosen oli ohittanut kahdeksan autoa rauhallisesti ja ilman vaaratilanteita.

Niamh puolestaan sanoo, että kyseisellä tienpätkällä on sattunut vastaavia vaaratilanteita ennenkin.

– Tällainen on vaarallista kuljettajillekin. Ei kukaan halua hevosta tuulilasiinsa, hän toteaa.

Niamhin mukaan Izzy järkyttyi tilanteesta, eikä ole vielä uskaltanut palata takaisin hevosen selkään. Hän sanoo pikkusiskonsa ratsastaneen jo pari vuotta.

Katso video alta.

Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Videolta ei valitettavasti käy ilmi, millainen keskustelu tapauksen päätteksi käytiin tai että ymmärsikö BMW-kuski, mikä hänen toiminnassaan meni pieleen. Wiltshiren poliisi kertoo kuitenkin olevansa tietoinen 22. syyskuuta sattuneesta tapauksesta ja tutkivansa sitä.

Näin ohitat hevosen turvallisesti

Poliisi muistutti pari vuotta sitten, että hevonen tulee autolla tai muulla moottoriajoneuvolla ohittaa rauhallisesti vauhtia hiljentäen ja reilulla turvavälillä.

– Välimatka tulee olla riittävän suuri ohituksen jälkeenkin. Jos vastaantulevien kaistalla on liikennettä, älä lähde ohittamaan, poliisi totesi tuolloin.

Myös kaukovalot on syytä vaihtaa lähivaloille ohituksen ajaksi.

Poliisin mukaan ratsukon perään ei tule turhaan jäädä köröttelemään, vaan parasta on tehdä turvallinen ohitus riittävän etäältä ja jatkaa matkaansa.

Lue myös:

    Uusimmat