Osaathan toimia tässä tilanteessa? Poliisilta tärkeä muistutus kesäliikenteeseen: "Jos hän pyytää sinua pysähtymään..."

12-vuotiaan Arvi Martikaisen terveiset liikenteeseen 0:54
Videolla nuoren Arvi Matikaisen kesäterveiset liikenteeseen viime vuodelta.

Sisä-Suomen poliisilaitos on julkaissut tärkeän muistutuksen hevosen kohtaamisesta tiellä.

Oikeaoppisesta tavasta kohdata hevonen tiellä muistutetaan säännöllisin väliajoin. Nyt muistutuksen on julkaissut Sisä-Suomen poliisilaitos, joka ohjeistaa Facebook-julkaisussaan, kuinka kohdata hevonen tiellä.

– Näin kesällä varsinkin hevosia ratsastajineen liikkuu yleisillä teillä, joten on aiheellista muistutella niiden kohtaamiseen liittyvistä asioista, poliisilaitoksen julkaisussa kirjoitetaan.

Poliisilaitoksesta muistutetaan, että hevonen tulee autolla tai muulla moottoriajoneuvolla ohittaa rauhallisesti vauhtia hiljentäen ja reilulla turvavälillä.

– Välimatka tulee olla riittävän suuri ohituksen jälkeenkin. Jos vastaantulevien kaistalla on liikennettä, älä lähde ohittamaan.

"Jos hän pyytää sinua pysähtymään..."

Kirjoituksessa huomautetaan myös katsekontaktin merkityksestä.

– Katsekontaktin ottaminen ratsastajaan tai ohjastajaan rauhoittaa tilannetta. Jos hän pyytää sinua pysähtymään nostamalla käden pystyyn, pysähdy. Takaa voi olla tulossa lisää ratsukoita tai eläin voi olla säikähtänyt.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä

"Todennäköisesti se on kuullut lähestyvän ajoneuvon"

Myös kaukovalot on syytä vaihtaa lähivaloille ohituksen ajaksi, poliisi muistuttaa.

– Ratsukon taakse ei ole syytä jäädä turhaan odottelemaan. Vaikka hevosella on rajallinen näkäökenttä, sillä on erittäin hyvä kuulo, joten todennäköisesti se on kuullut lähestyvän ajoneuvon.

Kommenteissa poliisilaitos muistuttaa vielä hevosen kanssa tiellä liikkuvia, etteivät hevoset saa aiheuttaa vaaraa tai kohtuutonta haittaa liikenteessä.

– Kevyen liikenteen väylällä saa ratsastaa tai taluttaa hevosta ainoastaan silloin, kun väylä on merkitty ratsastamisen sallivalla liikennemerkillä. Jos merkkiä ei ole, on ratsukon siirryttävä tielle. Maantiellä ratsukoiden paikka on tien oikeassa reunassa, hevosta talutettaessa käytetään vasenta reunaa, poliisilaitokselta muistutetaan.

Lue myös:

    Uusimmat