11 salaisuutta ikääntyvän ihon hoitoon

Isoäidit paljastivat, miten heidän ihonsa säilyttää hehkunsa ja siloisuutensa.

Kaunis, hyvinvoiva iho ei vaadi välttämättä kalliita voiteita ja seerumeita, vaikka niistä tuskin on haittaakaan. Grandparents.com-sivuston haastattelemat isoäidit paljastivat arvokkaimmat vinkkinsä ihonhoitoon.

Niksit heleään ihoon ovat kenties yksinkertaisen kuuloisia, mutta harva todella noudattaa jokaista ohjetta.

1. Puhdista kasvosi aamuin illoin

Ihon puhdistus oikeanlaisella puhdistustuotteella poistaa iholta lian ja liiallisen rasvaisuuden, mutta myös kosteuttaa ihoa. Jos iho kaipaa paljon kosteutusta, kokeile puhdistaa kasvosi esimerkiksi kookosöljyllä. Hiero öljyä kasvojen iholle, anna vaikuttaa muutaman minuutin ja pyyhi ylimääräinen öljy pois vanulapulla. Öljyt liuottavat tehokkaasti meikin ja muun lian, mutta jättävät ihon hyvin kosteutetuksi.

2. Juo vettä

Tätä ikiaikaista vinkkiä kauniiseen ihoon ei voi olla painottamatta liikaa. Jos epäilet, ettet juo tarpeeksi vettä päivän aikana, on aika tehdä asiaan muutos. Pian näet itse peiliin katsoessasi, miten hyvää vedenjuonti ihollesi tekeekään.

3. Kosteuta

Iho saattaa muuttua herkemmäksi iän myötä. Tällöin kannattaakin ottaa käyttöön erityisesti herkälle iholle sopiva kosteusvoide. Myös öljyt sopivat kosteuttajaksi.

4. Liiku

Urheilu kiihdyttää verenkiertoa ja ennen kaikkea tuo hyvän mielen. Onnellinen keho heijastaa myös ulospäin!

5. Suojaa iho

Aurinkolomalle kannattaa kalpean suomalaisen varautua korkeilla suojakertoimilla. Kevättä kohden mentäessä aurinko paistaa kirkkaammin myös Suomessa ja ulkonakin tulee vietettyä enemmän aikaa. Huolehdi siis aurinkosuojan käytöstä. Myös kylmä ilma voi tehdä ihosta kuivan ja halkeilevan. Hyvä vinkki paljon ulkoilevalle onkin suojata ihoa huivilla, pipolla ja hupulla. Iho kiittää!

6. Syö terveellisesti

Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio näkyy myös ihossa. Huolehdi myös vitamiinien saannista. A-, C- ja E-vitamiinit ovat erityisen tärkeitä iholle. Tiesitkö, että iho tarvitsee myös tarpeeksi proteiinia tuottaakseen kollageenia?

7. Käy kasvohoidossa

Kosmetologin tekemä kasvohoito tekee ihmeitä, joihin kotioloissa ei pysty. On kuitenkin tärkeää hoitaa ihoa myös omassa kylpyhuoneessa. Helli ihoasi säännöllisesti ihollesi sopivilla naamiolla ja ylläpidät hyvinvoivaa ihoasi myös hoitojen välissä.

8. Kuori

Ihon säännöllinen kuoriminen pitää ihon pehmoisena ja siten nuoremman näköisenä. Kuollut ihosolukko jää muuten ihon pinnalle, mikä myös näkyy koko ilmeessä.

9. Nuku riittävästi

Ihosolut uusiutuvat unen aikana, joten riittävästä unen saannista kannattaa pitää huolta.

10. Käy ihotautilääkärillä

Suomalainen vaalea iho on altis palamiselle, mikä voi johtaa melanoomaan. Epäilyttävän muotoiset, väriset ja kokoiset luomet on syytä tarkistuttaa jopa vuosittain. Varsinkin iän myötä riski kasvaa.

11. Iloitse elämästä!

Hymy on kaunein asuste, mitä voit kantaa. On selvää, että murheet ja stressi näkyvät myös ulospäin. Stressin fysiologiset vaikutukset voivat olla hyvin huomattavia: hiusten lähtö, turvotus kasvoilla ja ihottuma voivat kaikki olla merkkejä stressistä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja