11.8. Grillimenu

Julkaistu 11.08.2005 01:00(Päivitetty 11.08.2005 16:41)

Broilerinmaksa-pekonikääröt

Broilerinmaksa pekonikäärötBroilerinmaksa pekonikäärötMTV

  • 300 g broilerin maksaa
  • 100 g pekonia
  • pippuria
  • paahtoleipää
  • hammastikkuja

Sulata broilerinmaksat ja puhdista ylimääräiset epäpuhtaudet niistä. Kääri pekonisiivu maksan ympäri ja kiinnitä nyytti hammastikulla. Mausta kevyesti pippurilla. Grillaa kuumalla grillillä muutama minuutti per puoli. Tarjoa paahtoleivän kanssa.

Valkosipulimarinoitua lammasta

Valkosipulimarinoitua lammastaValkosipulimarinoitua lammastaMTV

  • 600 g lampaankyljyksiä tai -fileetä
  • valkosipulia
  • öljyä
  • Raitha-kastike:
  • 2 dl bulgarianjugurttia
  • 50 g kurkkua
  • 1 tomaatti
  • 2 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • 5 mintunlehteä
  • ½ tl garam masalaa
  • curryperunat:
  • perunoita
  • currya
  • voita

Lammas:

Leikkaa valkosipuli peneksi hakkeeksi ja hiero sitä lihan pintaan. Kostuta pinta vielä öljyllä. Älä lisää marinadiin suolaa. Anna maustua rauhassa, vaikka yön yli ja paista pannulla tai grillaa. Mausta suolalla ja rouhaise pintaan hieman pippuria ja anna vetäytyä muutama minuutti ennen tarjollepanoa.

Raitha:

Suikaloi kuorittu kurkku ja kuutioi tomaatti. Aseta palat siivilään ja ripottele päälle suolaa imemään nestettä. Leikkaa valkosipulinkynnet ja mintunlehdet pieniksi kuutioiksi ja nosta nekin siivilään.

Ripottele garam masalaa päälle. Anna nesteen valua läviköstä puolisen tuntia ja sekoita sitten jugurtin kanssa.

Curryperunat:

Kuori perunat ja kuutioi vajaan sentin kuutioiksi. Paista perunoita runsaassa voissa ja mausta currylla. Muista sekoitella usein, jotta curry ei pala pohjaan.

Lämmin hedelmäsalaatti

Lämmin hedelmäsalaattiLämmin hedelmäsalaattiMTV

  • 1 banaani
  • 1 omena
  • 1 prk ananasta
  • 1 persikka
  • 20 g voita
  • 1 kanelitanko
  • 1 tähtianis
  • 1 tl vaniljasokeria
  • vaniljakastiketta tai -jäätelöä

Kuori ja paloittele hedelmät. Palat saavat olla reiluhkojakin. Voit käyttää myös muita hedelmiä tai vaikka säilykehedelmäsalaattia.

Kuumenna pannu ja paista hedelmiä voissa hetki, älä kuitenkaan liian kauan, etteivät hedelmät pala tai hajoa. Pudota pannulle myös kanelitanko ja tähtianis.

Kaada päälle ananaksen liemi ja mausta vaniljasokerilla. Lisäksi sopii oivallisesti vaniljajäätelö tai -kastike.

Reseptit: Sami Garam

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle