10 tehokeinoa: Näin nopeutat rasvanpolttoa!

Liikunnan lisäksi on olemassa useita yksinkertaisia niksejä, joilla saat nopeutettua aineenvaihduntaasi ja siten myös kehon rasvanpolttoa.

1. Älä ole dieetillä!

Muutaman viikon tai kuukauden mittainen dieetti ei ole oikea tapa pysyvään painonhallintaan. Älä siis nälkiinny, vaan syö sen sijaan enemmän, mutta terveellisemmin. Syömättömyys ajaa kehon säästöliekille, aineenvaihdunta hidastuu ja saatat jopa lihoa.

2. Mene nukkumaan aiemmin

Suomalainen kaksosilla toteutettu tutkimus todisti, että riittävällä unella on merkitystä kehon rasvanpolton kannalta. Liian vähäiset yöunet lisäävät stressiä, joka hidastaa aineenvaihduntaa.

3. Syö enemmän proteiinia

Kehosi tarvitsee proteiinia ylläpitääkseen lihaksia. Syö siis joka aterialla jotain proteiinipitoista ja nauti välipalaksi vaikkapa pähkinöitä tai jogurttia. Joidenkin tutkimusten mukaan riittävä proteiininsaanti nopeuttaa kalorien palamista 35 prosentilla.

4. Suosi lisäaineetonta ruokaa

Kanadalaistutkijoiden mukaan ruoan sisältämillä lisäaineilla voi olla vaikutusta kehon aineenvaihduntaan ja rasvanpolttoon. Valitse siis lisäaineetonta, aitoa ruokaa, joka ei kerrytä vyötäröllesi kiloja.

5. Seiso välillä

Tutkimusten mukaan yli 4 tunnin istuminen lähes pysäyttää toiminnan elimistön entsyymissä, joka kontrolloi rasva-aineenvaihduntaa. Istumatyö ei siis tee hyvää vyötärölle! Pidä kehosi entsyymit aktiivisena ja nouse välillä seisomaan tai lähde pienelle kävelylle työpaikallasi.

6. Juo kylmää vettä

Saksalaistutkijoiden mukaan 6 lasillista kylmää vettä päivässä voi nopeuttaa lepoaineenvaihduntaa niin, että poltat noin 50 kaloria enemmän päivässä.

7. Syö tulista ruokaa

Chili polttaa suuta, mutta sen sisältämä kapsaisiini voi myös polttaa tutkimusten mukaan rasvaa! Syömällä noin 1 ruokalusikallisen pilkottua punaista tai vihreää chiliä päivässä nopeutat huomattavasti aineenvaihduntaasi.

8. Herätä aineenvaihduntasi aamulla

Aamiaisen syöminen käynnistää aineenvaihduntasi ja pitää kalorikulutuksen ylhäällä koko päivän. Ei siis ole aivan sattumaa, että ne ihmiset, jotka jättävät aamiaisen väliin ovat noin 4,5 kertaa todennäköisemmin ylipainoisia.

9. Juo kahvia tai teetä

Kofeiini on keskushermoston stimulantti, joka kiihdyttää aineenvaihduntaa 5-8 prosentilla. Japanilaistutkimuksen mukaan kupillinen teetä voi nopeuttaa aineenvaihduntaa jopa 12 prosentilla.

10. Taistele rasvaa vastaan kuiduilla

Kuitu voi nopeuttaa elimistön rasvanpolttoa jopa 30 prosentilla. Tutkimusten mukaan eniten kuituja syövät ihmiset lihovat vähiten. Tähtää noin 25 grammaan kuituja päivässä.

Lähde: Men's Health

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat