10 seksivinkkiä 10 asiantuntijalta

Seksin asiantuntijat jakoivat parhaat vinkkinsä.

Seksuaalikasvatuksessa ei usein törmää käytännöllisiin vinkkeihin, vaan sisältö koostuu ehkäisyvälineistön esittelemisestä ja sukupuolitaudeista varoittamisesta. Onneksi CollegeCandy-sivusto kokosi yhteen 10 seksivinkkiä luotettavilta ja asiantuntevilta seksialan tuntijoilta seksivälinevalmistajista terapeutteihin ja toimittajiin.

1. Muista esileikki myös tyydyttäessä itseäsi

– Kun tyydytät itseäsi, muista, ettei paristoiden vaihtaminen vibraattoriin käy esileikistä. Klitoriskiihottimen sisältävää vibraattoria käyttäessäsi lämmittele niin kauan värisevällä kiihottimella, että tunnet olosi mukavan lämpimäksi ja kihelmöiväksi. Tämän jälkeen jatka itsesi kiusoittelua vaikkapa pyörivällä päällä. (Sinkkuelämää-sarjassakin nähdyn Rabbit -vibraattorin keksijä ja seksivälineyrityksen omistaja Shay Martin)

2. Säilytä rytmi suuseksissä

– Avain hyvään suuseksiin on tasaisen rytmin säilyttäminen. Jos rytmi katkeaa, vastaanottaja häiriintyy, neuvoo naisille tarkoitetun TheFrisky-sivuston päätoimittaja Amelia McDonell-Parry. McDonell-Parry vinkkaa miettivänsä itse tällaisissa puuhissa ollessaan menevää kappaletta, jonka tahtiin rytmittää hyväilynsä.

3. Sinä olet seksuaalinen

– Kumppanimme ei muuta meitä seksuaalisiksi. Meillä on uskomaton kykyä kokea nautintoa siviilisäädystämme huolimatta. Kumppanimme ei ole maaginen, vaan me olemme. Vibraattori voi muuttaa elämäsi! (Tohtori Logan Leckoff, seksologi, seksuaalikasvattaja ja kirjailija)

4. Tiedostathan tämän aikuisviihteestä?

– Internetin seksisivut voivat olla hyvä asia, mutta niiden tarkasteleminen sisältää myös riskinsä. Jotkut ihmiset kuvittelevat esimerkiksi aikuisviihde-elokuvien seksin olevan normaalia seksuaalista käytöstä, kun se todellisuudessa muistuttaa esimerkiksi toimintaelokuvien takaa-ajoa, eli sisältää paljon stuntteja. Jokaisen pitää luoda oman kumppaninsa kanssa seksiä varten maailma, joka vastaa kummankin tarpeisiin ja haluihin, ei aikuisviihde-elokuvien ohjaajien. (Seksiterapeutti, tohtori Ruth Westheimer)

5. Elä hetkessä – unohda vikasi

– Unohda vikasi. Muista, että hän on onnellinen tilanteesta – miehet ovat aina. Intiimissä tilanteessa kaksilahkeiset eivät ajattele vikoja, joita kuvittelet itsessäsi olevan, he ovat innoissaan saadessaan olla kanssasi. Anna miehen johtaa, unohda vikasi ja elä hetkessä. (Hyvinvointiin erikoistuneen Shape-lehden verkkotoimittaja Karen Borsari)

6. Älä etsi miestä

– Älä ikinä menee juhliin aikomuksenasi löytää mies. Niin mielipaha syntyy. Mene juhliin aikomuksenasi nauttia pitämiesi ihmisten seurasta. Jos löydät sänkyseuraa siinä sivussa, hyvä! Muista myös, että jos olet liian päällekäyvä ja kumppanisi vaikuttaa järkyttyneeltä, peräänny. Keskitä energiasi kumppanisi antamien signaalien ja vihjeiden lukemiseen: sama intuitio tekee seksistä hyvän. (Seksi- ja parisuhdekolumnisti Cait Robinson)

7. Seksissä on kyse sinusta

– Ensinnäkin: Seksissä on kyse siitä, että sinä itse nautit siitä, ei ainoastaan miehesi. Toisekseen: Nuoremmat miehet harvoin edes tietävät, missä klitoris sijaitsee. Kerran miehet eivät tiedä puoliakaan ajasta, mitä tekevät, sinun täytyy opettaa heitä. Mukavasti tietenkin. Aloita kertomalla, että kun sinä olet saanut nautintosi, on hänen vuoronsa. Tällaista tarjousta ei voi hylätä. Älä arastele seksistä puhumista! (Luennoitsija, kirjailija ja seksikolumnisti Anka Radakovich)

8. Etene hitaasti

– Seksi parisuhteessa on parhaimmillaan, kun etenette hitaasti ja opettelette todella tuntemaan kumppaninne halut. Älkää ruvetko suuna päänä ensitapaamisella puhumaan tuhmia tai käyttämään käsirautoja, koska teillä on kaikki aika maailmassa. Aloittakaa pehmeästi ja edetkää villimpään. Muista myös, ettet ikinä teeskentele orgasmejani. Se on epäterveellistä ja huonoksi itsetunnollesi. Lisäksi se satuttaa miestä. Olkaa rehellisiä ja kertokaa, mistä nautitte. (Naisille suunnatun YourTango-sivuston toimittaja Natalie

Gontcharova)

9. Mieskin rakastaa esileikkiä

– Myös miehet ovat esileikin perään. Älä arkaile edetä hitaasti, nautiskella jokaisesta hetkestä ja puhua tuhmia – paitsi kumppanisi äidin edessä. Miehet todella haluavat ladyn, joka on villi makuuhuoneessa. (Rakkaus- ja seksiekspertit Dan ja Jennifer)

10. Yritä uskaliaasti

– Jonkin kokeileminen sängyssä ei tarkoita automaattisesti epäonnistumisesta, vaikka siitä ei pitäisikään. Parhaita keinoja oppia tajuamaan, mistä pitää, on kokeilla epäonnistumisten kautta. Niin kauan kuin sänkykaverisi haluaa myös vilpittömästi yrittää, kokeilut voivat olla yksiä parhaista asioista seksissä. Sen esittäminen, että tiedät jo kaiken, on tylsempää kuin sen myöntäminen, että sinulla on vielä paljon opittavaa itsestäsi ja kumppanistasi. Nautikkaa toisiinne ja haluihinne tutustumisesta! (Kirjailija Jaclyn Friedman)


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja