10 ainutlaatuista asiaa – nämä tunnistat vain, jos äitisi on myös paras ystäväsi

Olet onnekas, jos elämässäsi on äiti, mutta vielä onnekkaampi olet, jos äitisi on samalla myös paras ystäväsi. Usein äidit ymmärtävät lapsiaan paremmin kuin kukaan muu, mikä tekee heistä mitä parhainta seuraa.

Seuraavat kymmen kohtaa ovat tuttuja niille, jotka jakavat äitinsä kanssa ainutlaatuisen suhteen. 

1. Hän on ensimmäinen, jolle soitat hätätilanteessa

Vaikka äitisi ei olisikaan lääkäri tai muu asiantuntija, hän löytää ratkaisun lähes mihin tahansa ongelmaan. Jääkaappi hajosi, mitä teen? Miksi treffikumppanini ei vastaa puhelimeen? Äidit ovat mestareita ongelmanratkaisussa, eikä kukaan tunnu tietävän, miten he oikein pystyvät siihen.

2. Hän on täysin puolueellinen – ja se on sinulle ok

Äidin mielestä voisit hyvin osallistua Idolsiin, koska voittaisit sen taatusti. Ja sama pätee myös moniin muihin kilpailuihin ja tavoitteisiin. On ihanaa, että elämässäsi on edes yksi ihminen, joka uskoo sinuun aidosti silloinkin, kun et siihen itse pysty.

3. Hän osaa lukea ajatuksiasi

Jostain ihmeellisestä syystä äitisi tietää tarkalleen mitä ajattelet. Hän osaa aavistaa niin ravintolatilauksesi kuin sen, milloin tunnet olosi alakuloiseksi. Ja tämä on useimmiten vain ja ainoastaan hyvä asia. 

4. Hän arvostaa lausetta ”älä kerro isälle”

Vaikka sillä, että äitisi on myös paras ystäväsi, voi olla myös negatiivisia puolia, varmaa on kuitenkin se, että teidän välisenne asiat pysyvät teidän välisinänne. Sinun ei tarvitse pelätä, että äitisi ottaisi keskustelemanne asiat esille seuraavalla perhepäivällisellä.

5. Hänen neuvonsa ovat omaa luokkaansa

Joskus äitisi antamat neuvot tuntuvat niin täydellisiltä, että haluaisit jakaa niiden ilosanomaa myös muille. Hän tietää tarkalleen, mikä takki kannattaa valita mihinkin säähän ja milloin kannattaa olla huolehtimatta asioista. Voi olla, että jos kuuntelisit hänen neuvojaan useammin, elämäsi ei olisi yhtä sotkussa, kuin se on nyt.

6. Hän huolehtii, koska hän välittää

Vaikka äitisi lähettämät viestit ja jatkuvat puhelut saattavatkin välillä tuntua rasittavilta, ne kertovat ainoastaan rakkaudesta. Samaan aikaan, kun muut ystäväsi ottavat sinuun yhteyttä ainoastaan silloin, kun heillä todella on asiaa, äitisi ottaa sinuun yhteyttä varmistaakseen, että olet ylipäätään elossa.

7. Jaatte samanlaisen (yhtä huonon) huumorintajun

Johtuipa se sitten geeneistä tai muista seikoista, jaatte äitisi kanssa huumorintajun, joka saa ympärillänne olevat ihmiset hämilleen. Purskahdettuanne nauruun keskellä katua saatat myös toivoa, että huono huumorintaju hyppäisi seuraavan sukupolven yli.

8. Raha-asiat eivät ole tärkeässä roolissa

Äidin kanssa kahviloissa ja ravintoloissa käyminen on äärimmäisen helppoa, sillä häntä ei kiinnosta lainkaan, menikö laskun loppusumma eurolleen tasan. Toisinaan hän saattaa myös tietoisesti unohtaa, että on viime aikoina tarjonnut sinulle useammatkin kahvit ja pullat.

9. Jo pelkkä tekstiviesti saa sinut hymyilemään

Ei ole mitään hauskempaa kuin tekstiviestit, joita äidilläsi on sinulle tapana lähettää. Yksinkertaisia lauseita ilman kontekstia tai sen suurempaa pointtia. Kukaan muu ei saa viesteistä yhtä huvittavia vaikka kuinka yrittäisi. 

10. Voit kertoa hänelle mitä tahansa

Ihaninta ja tärkeintä äidin ja lapsen välisessä ystävyydessä on se, että hän ei tuomitse valintoja, joita olet tehnyt elämässäsi – olivatpa ne sitten kuinka huonoja tahansa. Voit kertoa hänelle kirjaimellisesti mitä tahansa, ja hän lupaa aina seisoa rinnallasi. 

Osittainen lähde: Metro

Kaksosten isä Antti kertoo videolla, mitkä asiat saivat hänet jäämään kotiin pienten lasten kanssa. 

8:16

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja