SM-liigakauden suurin sensaatio on valmis: jumbo-Jukurit nöyryytti sarjakärki Ilvestä

Mikkelissä nähtiin jääkiekon SM-liigakauden toistaiseksi suurin sensaatio. Edellisessä pelissään 1–11-tappion HIFK:lle kärsinyt, sarjajumbona ollut Jukurit käänsi kahden maalin tappioaseman vahvavireistä sarjakärki Ilvestä vastaan voitokseen, lopulta lukemin 5–3.

Jukurien asemaa liigakartalla kyseenalaistettiin voimistunein äänenpainoin HIFK:ta vastaan keskiviikkona tulleen murskatappion jälkeen. Lauantai-illan alkutahdit näyttivät myös mikkeliläisittäin huolestuttavilta, kun ylivoimalla maalannut Panu Mieho ja lapaansa saaman harhasyötön hyödyntänyt Eemeli Suomi veivät Ilveksen 2–0-vierasjohtoon.

Toisessa erässä Jukurit kuitenkin sokeerasi ja käänsi kahden maalin tappioaseman kahden maalin johdokseen. Kiri käynnistyi Teemu Pulkkisen erikoisesti lähietäisyydeltä maaliin sohimalla roikkukiekolla. Kristian Afanasjev teki tasoituksen, Ville Leskinen vei Jukurit maalin johtoon ja Jesper Piitulainen kasvatti erän loppupuolella ylivoimalla mikkeliläisten johdon kahteen maaliin.

Arttu Ruotsalainen toi Ilveksen kolmannessa erässä maalin päähän jo puolen minuutin pelaamisen jälkeen ylivoimalla, mutta Joachim Rohdin palautti reilut kaksi minuuttia myöhemmin Jukurien johdon kahteen maaliin.

Ilves painoi lopussa päälle ilman maalivahtia, mutta Jukurien pelaajat taistelivat uhrautuvasti kiekon eteen ja myös Sami Rajaniemi venyi maalilla kiekon tielle.

Voitto oli Jukureille kauden viides. Ilves oli voittanut seitsemän edellistä otteluaan putkeen, mutta kärsi nyt sesongin neljännen tappionsa. Ottelu oli Jukureille kauden 15:s ja Ilvekselle 17:s.

Jukurit nousi jumbosijalta nyt yhden pykälän Sportin edelle. Kummallakin on kasassa 14 pistettä, joskin Sport on pelannut ottelun vähemmän.