Mainos
leivontanurkkakansi1valmis
Mainos

Pähkinäiset lanttusämpylät

Mikään ei voita vasta uunista tulleita itse tehtyjä sämpylöitä! Tämä sämpyläresepti saa ihanan makuyhdistelmän lantusta ja hasselpähkinärouheesta.

Sämpylät ovat siitä mainio leivottava, että reseptin raaka-aineita tai niiden suhteita hieman muuttamalla saa joka kerta eri makuisia sämpylöitä. Poimi tämä resepti talteen!

Pähkinäiset lanttusämpylät

noin 15–20 kpl

40 g hiivaa
5 dl rasvatonta maitoa tai vettä
1½ tl suolaa
2 rkl tummaa ruokosokeria
1 tl meiramia
0,75 dl rypsiöljyä
2 dl grahamtäysjyvävehnäjauhoja
3 dl hienoksi raastettua lanttua
1 dl hasselpähkinärouhetta
n. 10 dl hiivaleipäjauhoja

Liuota hiiva haaleaan maitoon tai veteen. Lisää mausteet ja öljy. Vatkaa joukkoon grahamvehnäjauhot ja lisää lantturaaste ja pähkinärouhe.

Alusta joukkoon hiivaleipävehnäjauhot ja anna taikinan kohota lämpimässä, vedottomassa paikassa liinalla peitettynä.

Leivo taikina sämpylöiksi. Kohota leivinpaperin päällä pellillä. Paista 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Tarjoa lämpiminä keiton kanssa.

Resepti: Sari Nieminen, Kausala. Iltalehden Kotikokki -kilpailun parhaimmistoa.

Uusimmat: Reseptit

Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja