1 (3½ l) kannellinen uunivuoka tai kannellinen kasari
Ainekset
2 pkt (à 300 g) keittojuureksia tai
pakasteesta jotain haluamiasi valmiiksi
pilkottuja juureksia
4 perunaa
1 tl suolaa
1 tl rouhittua mustapippuria
2 rkl oliiviöljyä
2 dl valkoviiniä tai vettä
4 dl vettä ja 1 kanaliemikuutio tai valmista
kanalientä (myös kasvisliemi käy)
1 sitruuna
1 pkt (1,1 kg / 3 kpl) broilerin koipireisiä
1 tl suolaa
2 rkl harissamaustetahnaa
2 rkl juoksevaa hunajaa
Valmistusohje
Avaa keittojuurespakkaukset ja asettele juurekset vuokaan. Pilko ne halutessasi pienemmiksi. Kuutioi neljä pestyä perunaa mukaan. Perunoita ei tarvitse kuoria.
Mausta kasvikset suolalla, pippurilla ja oliiviöljyllä. Lisää vuokaan valkoviiniä.
Murusta kanaliemikuutio veteen ja kaada neste vuokaan tai käytä valmista kanalientä.
Raasta yhden sitruunan kuori kasvisten päälle. Leikkaa sitruuna neljään osaan ja asettele vuokaan.
Mausta broilerin koipireidet suolalla ja harissalla. Hiero maustetahna hyvin nahan pintaan. Asettele ne vuokaan kasvisten päälle. Purista lihan ja kasvisten päälle juoksevaa hunajaa.
Laita kansi päälle tai viritä päälle folio ja paista vuokaa 200 asteessa noin 45–50 minuuttia välillä sekoitellen. Poista kansi noin vartin paistamisen jälkeen.
Voit halutessasi laittaa viimeiseksi viideksi minuutiksi uunin grillivastuksen päälle.
Sanna Mansikkamäki vinkkaa tuoreessa keittokirjassaan ruokia, jotka voi tehdä yhdessä astiassa (Readme, 2024). Tässä kätevässä uuniruoassa broileri ja juurekset paistetaan uunissa yhdessä astiassa.