Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Parsan keittäminen – helppo ohje

Shutterstock
Julkaistu 28.05.2019 10:17

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

  • Ruokavalio: Kasvisruoka

Keitetty parsa

  • 1 nippu parsaa
  • vettä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Valmistusaika: 5 minuuttia
Annoksia: 2

  1. Huuhtele vihreät parsat ja napsauta pois kovat ja puisevat tyvet (3–5 cm). Jos parsa on tuoretta, sitä ei tarvitse välttämättä kuoria. 
  2. Keitä tankoparsaa kevyesti suolatussa vedessä 3-4 minuutin ajan. Käytä niin vähän vettä kuin mahdollista. 
  3. Lisää keittämisen loppuvaiheessa veden joukkoon nokare voita ja ripaus sokeria. 
  4. Mausta parsa esimerkiksi sitruunamehulla ja voilla tai nauti hollandaisekastikkeen kera. 

Parsan keittäminen onnistuu takuuvarmasti parsanviljelijöiden, Virpi ja Tage Karlssonin ohjeilla. Parsa kannattaa keittää mahdollisimman vähässä vesimäärässä. Hyvän maun salaisuus on vihreän parsan keitinveteen lisätty voi ja sokeri.

Lisää aiheesta:

Lämmintä tankoparsaa voin ja aurinkokuivattujen tomaattien keraParsaa al denteTuoretta parsaa ja mojo verdeParsaa kevytvuohenjuuston ja parmesaanin keraParsaa tomaatin ja kananmunan keraParsaa mantelivoilla
ParsaParsaLisäkeruoatKasvisruoka

Tuoreimmat aiheesta

Parsa
  • 02.04.202310:45
    Kasvisrisotto

    Harri Syrjäsen parsa-sitruunarisotto

  • 06.05.202213:45
    Pasta

    Harri Syrjäsen parsa-pekonipasta

  • 11.06.202112:22
    Hans Välimäki

    Keitettyä parsaa ja hollandaisekastike – Hans Välimäen ohje

  • 27.04.202112:59
    Risotto

    Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella

  • 15.04.202017:03
    Lisäkeruoat

    Uunifetaparsa – Jennin kevätversio suositusta uunifetapastasta