Mainos

Parsan keittäminen – helppo ohje

Parsan keittäminen onnistuu takuuvarmasti parsanviljelijöiden, Virpi ja Tage Karlssonin ohjeilla. Parsa kannattaa keittää mahdollisimman vähässä vesimäärässä. Hyvän maun salaisuus on vihreän parsan keitinveteen lisätty voi ja sokeri.

Keitetty parsa

  • 1 nippu parsaa
  • vettä
  • 1 rkl voita
  • 1 tl sokeria

Valmistusohje

Valmistusaika: 5 minuuttia
Annoksia: 2

  1. Huuhtele vihreät parsat ja napsauta pois kovat ja puisevat tyvet (3–5 cm). Jos parsa on tuoretta, sitä ei tarvitse välttämättä kuoria. 
  2. Keitä tankoparsaa kevyesti suolatussa vedessä 3-4 minuutin ajan. Käytä niin vähän vettä kuin mahdollista. 
  3. Lisää keittämisen loppuvaiheessa veden joukkoon nokare voita ja ripaus sokeria. 
  4. Mausta parsa esimerkiksi sitruunamehulla ja voilla tai nauti hollandaisekastikkeen kera. 

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja