Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Eemeli Väyrysen lohikeitto

Testaa lohikeittoa Paavo Väyrysen edesmenneen isän Eemeli Väyrysen ohjeella.
Testaa lohikeittoa Paavo Väyrysen edesmenneen isän Eemeli Väyrysen ohjeella.Shutterstock
Julkaistu 07.05.2024 09:18

MTV LIFESTYLE

Ainekset

  • 450 g lohta
  • 1,2 kg perunaa
  • 5 dl ruokakermaa (7 %)
  • 3 dl vettä
  • suurikokoinen sipuli
  • ruukullinen tilliä
  • 2 kalaliemikuutiota
  • kokonaisia maustepippureita
  • suolaa

Valmistusohje

  1. Perunat lohkotaan ja pannaan kylmään veteen. Perunakattilaa pidetään kuumalla liedellä, kunnes se kiehahtaa. Tämän jälkeen kattila vetäistään sivuun. Sama toistetaan niin usein, että perunat ovat lähes kypsiä. Tarkoituksena on, että perunat kypsyvät hitaasti ja että vesi haihtuu mahdollisimman tarkkaan.
  2. Lisätään ruokakerma, hienonnettu sipuli ja tilli sekä kalaliemimurske ja pippurit. Seosta keitetään, kunnes perunat ovat kypsyneet. 
  3. Lopuksi lisätään kuutioitu lohi ja kiehautetaan keittoa sen verran, että lohi kypsyy. On varottava, etteivät lohi ja perunat kypsy liikaa.
  4. Lopuksi lisätään suolaa maun mukaan. Tavallisesti kalaliemikuutioista saatu suola riittää.

Konkaripoliitikko Paavo Väyrynen kokkasi Huomenta Suomen keittiössä vuonna 2011 lohikeittoa Eemeli Väyrysen tapaan: "Isä tarjosi meille aina lohikeittoa, riisipuuroa ja marjakiisseliä. Lohikeiton hän valmisti oman reseptinsä mukaan. Lohikeittoa isä valmisti niin runsaasti, että sitä jäi aina hieman tähteeksi. Oheinen resepti riittää hyvin neljällekin hengelle."

Eemeli Väyrysen lohikeittoa vuonna 2011 Huomenta Suomen studiossa.

Lisää aiheesta:

Merja Rehnin imelletty perunalaatikkoParas perunamuusi ikinä – Kapen puikulaperunamuusiHenri Alénin idän ihmelohi – helposti valmistuva arkiruokaLohta, herneitä ja pikkusipuleitaLihakeittoKardemummalohi ja wasabimuusi
LohikeittoKalaKeitotNopeat ja helpotPääruoatKalaruoka

Tuoreimmat aiheesta

Lohikeitto
  • 07.05.202409:18
    Kala

    Eemeli Väyrysen lohikeitto

  • 05.05.202210:31
    Kalakeitto

    Maailman paras lohikeitto – lisää keiton joukkoon Linnean salainen raaka-aine

  • 21.02.202212:57
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohiseljanka

  • 04.02.202211:09
    Keitot

    Harri Syrjäsen lohikeitto

  • 14.06.202109:02
    Kalakeitto

    Kermainen lohikeitto – paras lohikeitto valmistuu savulohesta