Mainos
leivontanurkkakansi1valmis

Talvista herkuttelua: Valitsetko perinteiset blinit vai bliniburgerit?Blinit ovat monelle talven perinneherkku, jota kokataan perheen tai ystävien kanssa. Jos perinteinen tarjoilu kyllästyttää, blineistä voi loihtia myös uudenlaisia versioita.

Blinit eivät ole kiireisen kokkaajan luomuksia, sillä niiden maun salaisuus perustuu hiivakäymiseen. Kun paksuhkon, happaman taikinan antaa rauhassa käydä yön yli, maku on parhaimmillaan.

Käymisen lisäksi myös raaka-aineet ovat isossa roolissa: blinien alkuperäinen maku tulee tattarijauhoista, mutta sen seurana taikinassa voi käyttää myös ohrajauhoja. Taikinanesteenä käytetään perinteisimmin kermaviiliä, mutta taikinaan sopivat myös hapan, kermainen jogurtti, ranskankerma tai olut.

– Kun blinitaikina on käynyt, siitä paistetaan seuraavana päivänä mieluiten blinipannulla paksuja blinejä. Paistamiseen kannattaa käyttää voita, jota blineistä tulee hyvänmakuisia ja rapeapintaisia. Taikinan voi myös pakastaa odottamaan seuraavia blinikestejä. Blinit ovat parhaimmillaan, kun ne syödään vasta paistettuina. Hätätapauksessa ne voidaan kuitenkin pakastaa myös valmiina ja kuumentaa nopeasti uunissa ennen tarjoilua, sanoo Arja Elina Laine Myllyn Parhaalta.

Perinteisesti blinit tarjoillaan mädin, smetanan ja sipulisilpun kanssa. Uusia makuelämyksiä etsivän kannattaa kuitenkin kokeilla esimerkiksi blinikakkua tai bliniburgereita. Jälkiruokana maistuvat makeat blinit, jotka suorastaan sulavat suussa kuuman kinuskikastikkeen ja jäisten karpaloiden kaverina.Testaa herkulliset reseptit:

Lähde: Myllyn Paras


Uusimmat: Ajankohtaista

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja