YTN: Ei ylityötä ilman kunnon korvausta

Ylemmät toimihenkilöt YTN vaatii, että korvauksettomalle ylityölle on asetettava nollatoleranssi. Sen mukaan nykyään työpäivän enimmäispituus on usein vain viitteellinen.

YTN:n mukaan ylitöitä tehdään yleisesti työaikakirjanpidon ulottumattomissa ja ilman korvausta. Järjestön mukaan ylityötä on muun muassa se, jos työntekijä selailee kännykällään sähköpostia työajana ulkopuolella.

- Ylityö ongelmana on pahentunut. Ongelma on suomalaisten korkeassa moraalissa. Oletetaan, että henkilön pitää olla vuosilomallakin tavoitettavissa ja jopa keskeyttää lomansa, eikä se ole kovin tervettä, jos ei pääse lepäämään, YTN:n puheenjohtaja Pertti Porokari sanoi Huomenta Suomen lähetyksessä.

Hänen mukaansa tilanteeseen on nyt saatava muutos. Porokarin mielestä työaikalain noudattamista työpaikoilla on parannettava ja sen valvontaa varten tulee valtion osoittaa riittävät resurssit. Elinkeinoelämän keskusliiton lakiasianjohtaja Markus Äimälä kuitenkin torjuu väitteet siitä, että palkatonta ylityötä teetettäisiin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat